ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis s-a angajat cu toate forțele în procesul istoric de compromitere a funcției de Președinte, scrie jurnalistul Ion Cristoiu pe blogul său, comentând conferința de presă, de miercuri, a șefului statului. 


Cristoiu remarcă faptul că Iohannis a venit la onferința de presă „cu scopul vădit de a lăuda Guvernul pentru felul magistral în care a pregătit deschiderea anului școlar în condiții de Pandemie” și  pentru a face publicitate electorală  PNL. Trecând în revistă și perlele gândirii prezidențiale din conferința de presă( cum ar fi „Copii se obișnuiesc repede chiar cu lucruri mai puțin plăcute”/„Sîntem oamenii de pe Pămînt care cu toții ne dorim un vaccin.”/ „Părerea mea este că nu este bine să se organizeze aceste festivități”/Primarul este ales să conducă treburile în comunitatea pe care o conduce”) Ion Cristoiu remarcă și răspunsul dat de Iohanis la întrebarea privind soarta celor 168.000 de copii care nu au acces în prezent la învățământul online. „Klaus Iohannis a răspuns, în deplinătatea facultăților prezidențiale, că nu e nici o problemă: Pandemia va mai dura și este timp, așadar, ca tabletele să ajungă la copii înainte de încheierea Pandemiei. E ca și cum Mareșalului Antonescu i s-ar spune că soldații de pe front nu mai au muniție și el ar răspunde, nu-i nimic, Războiul mai durează, vom avea timp să ducem muniție pînă la încheierea lui”, scrie jurnalistul.

„Devenit de mult purtător de cuvînt al Guvernului, Klaus Iohannis s-a văzut obligat, în conferința de presă de miercuri, 9 septembrie 2020, să prezinte rahatul drept tort. Au rezultat o serie de afirmații de tip panseurile lui Gîgă la care s-a rîs în hohote și sînt sigur se va rîde ani întregi de acum încolo.”

Articolul integral poate fi citit AICI.