ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Klaus Iohannis a făcut precizări legate de poziţia oficială asumată a României şi de numărul de refugiaţi pe care ţara noastră îi poate primi. În discuţiile din Consiliul European, punctul de vedere al României a fost pentru cote voluntare. În ceea ce priveşte numărul de refugiaţi acesta este 1785. "Mai mult nu!", a comunicat preşedintele.

La discuţia în consiliu în luna martie, de explorare, CE încercând să vadă care este punctul de vedere al fiecărui stat membru, atunci am prezentat prima dată opinia României pe care mi-am însuşit-o este nevoie de solidaritate, dar este mai bine ca fiecare stat membru să stabilească singur câţi refugiaţi poate să primească, am optat pentru cote voluntare.

S-a reluat discuţia în aprilie, într-un consiliu extraordinar discuţia a fost mai aprinsă, dar am optat exact la fel.

În iunie, în şedinţa Consiliului s-a prezentat un concept care a conţinut cotele obligatorii, nu am fost de acord, şi alte state membre au fost clar împotriva cotelor obligatorii.