ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Dan Chitic, mandatarul legal al jurnalistului sibian Marius Albin Marinescu, proprietarul ziarului Justițiarul, al cărui site a fost închis de GCS și ANCOM de două ori în timpul stării de urgență din primăvară, a anunțat vineri pe Facebook că președintele Iohannis, ministrul Marcel Vela, demnitarii Sorin Grindeanu, Andi Manciu ș. a. au oficial eticheta de „penali”, de vreme ce pe numele lor există o plângere penală pentru infracțiunile de „abuz în serviciu” și „constituirea unui grup infracțional organizat”, precum și circumstanța agravantă că au „profitat de situația prilejuită de starea de urgență” pentru a-și implementa abuzurile.

„BREAKING NEWS!!!

Începând cu data de 19.10.2020, în Dosarul Penal 122/P/2020 

"împotriva Președintelui României, Klaus Werner Iohannis, ministrului afacerilor interne, Marcel Vela, președintelui ANCOM, Sorin Mihai Grindeanu ș.a.", respectiv Eduard Andi Manciu, Președintele Grupului de Comunicare Strategică, Sorina Coșbuc, Drăgoi Iulian, Cuțurescu Adrian, și alți membri necunoscuți în Grupul de Comunicare Strategică, 

"s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracțiunile prev. de art 297 alin. 1 și art. 367 din Codul Penal, cu aplic. art. 77 lit. g din Codul Penal", adică abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat cu agravantă de a fi fost infracțiuni săvârșite "de către o persoană care a profitat de situația prilejuită de o calamitate, de starea de asediu sau de starea de urgență".

Da, de azi e oficial: AVEM UN PREȘEDINTE "PENAL"!

Și da, ne vom bate până la moarte pentru drepturile noastre!

Cu fapte, nu cu vorbe!
 
Vă las mai jos adresa de informare primită de la Parchetul General precum și plângerea formulată de dl. Marius Albin Marinescu prin subsemnatul”, a scris avocatul Dan Chitic vineri, 4 decembrie, pe Facebook.

În plângerea penală înaintată de acesta, președintele republicii, ministrul de Interne, președintele ANCOM, șeful și membrii Grupului de Comunicare Strategică (G.C.S.) și alte persoane neidentificate, angajate în GCS, ANCOM și MAI care au avut atribuții în suprimarea temporară a publicației JUSTIȚIARUL, sunt solicitate a fi trase la răspundere pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, prevăzută și pedepsită de Art. 297 din Codul Penal, precum și de constituire a unui grup infracțional organizat, prevăzută și pedepsită de Art. 367 Cod Penal, toate cu aplicarea circumstanței agravante prevăzute de Art. 77 lit. g din Codul Penal. 

După cum ActiveNews a relatat în aprilie, ANCOM a închis în timpul stării de urgență site-ul ziarului JUSTIȚIARUL, condus de Marius Albin Marinescu, sub pretextul combaterii răspândirii așa-numitelor știri false despre coronavirus și restricții, dar de fapt pentru că nu agreau conținutul liber exprimat pe această pagină web, în special un articol de opinie în care era criticată folosirea crizei sanitare pentru inducerea de legi abuzive și limitarea drepturilor omului (ceea ce s-a și întâmplat în România mai ales o dată cu adoptarea legii carantinării) și un articol în care jurnalistul demasca sperietoarea falsă propagată în SUA, unde Centrele de urgență COVID-19 anunțate ca fiind „ultra-saturate” erau ultra-goale. Ciudat este cum de autoritățile române, pe lângă faptul că au îngrădit libertatea presei prin suprimarea acelor articole doar pentru că erau incomode pentru guvern, nu s-au limitat doar la acestea, ci au închis întregul site, ștergând și arhiva acestuia, în care se găseau valoroase articole și anchete jurnalistice despre procesele din perioada în care Iohannis era primar la Sibiu, care nu aveau, evident, nici o legătură cu urgența sanitară, ci doar cu gestionarii acesteia. 

După ce i-a fost închis prima dată site-ul, proprietarul a depus o cerere de redeschidere, exprimându-și disponibilitatea de a respecta anumite condiții referitoare la subiectul pandemiei, iar MAI și GCS au aprobat redeschiderea site-ului, dar l-au închis chiar a doua zi, citând alte două articole: o recenzie de carte în al cărei titlu se folosea sintagma „ieșirea din robie” și un articol cu titlul „De ce nu se fac necropsii în pandemia Covid-19?”. Nici unul dintre acestea nu răspândea informații false ori sensibile pentru siguranța sanitară, ci doar adevăruri care erau deranjante pentru regim.

Pentru cele două încălcări grosolane și interesate ale libertății presei, jurnalistul Marius Albin Marinescu, prin avocatul Dan MV Chitic, îi trage la răspundere penală pe Iohannis, Vela, Grindeanu, Manciu și alții care au executat ordinul de reducere la tăcere a publicației sale incomode.