ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele William Ruto al Kenyei l-a întâmpinat marți pe președintele României, Klaus Iohannis, la State House Nairobi, reședința oficială a șefului de stat kenyan, transmit agențiile de știri.

Vedeți și Românii plătesc 1.350.000 de euro pentru transportul lui Klaus Iohannis în Africa și președintele primește doar un duș penibil în aeronava sa de lux Gulfstream G550. RUȘINE Global Jet pentru bătăia de joc la adresa Președinției României! FOTO

Alături de Ruto au fost vicepreședintele Rigathi Gachagua și prima-doamnă Rachael Ruto. La câteva minute după ora 11.00, Iohannis a sosit la State House cu convoiul său, însoțit de soția sa, Carmen Iohannis. Președintele român a coborât din vehicul și a așteptat să coboare și soția sa pe care a luat-o de mână și s-au îndreptat apoi către gazdele care îi așteptau aliniați pentru a-i primi. Ulterior doamnele au pornit agale prin grădina palatului.

FOTO - Administrația Prezidențiala a Kenyei:

"Ați venit cu ploaia!", a remarcat Ruto, citat de ȘtiripeSurse. "Știți, la noi în România se spune că ploaia aduce bogăție”, i-a replicat Iohannis, cu un zâmbet larg, în timp ce se îndrepta, pe covorul roșu, alături de gazda kenyană, către curtea interioară a palatului prezidențial pentru a i se prezenta onorul.

Președintele Ruto a fost amuzat și a râs zgomotos, potrivit unor înregistrări video postate pe contul de X al președintelui kenyan. VIDEO: