ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, a declarat, după anunțarea exit-poll-urilor, că niciodată românii nu au votat atât de mult și atât de clar împotriva PSD, iar acest lucru înseamnă pentru România „un pas enorm înainte”.

„Dragi români, victorie! Am reușit să învingem PSD mai mult decât oricând în ultimii 30 de ani. Niciodată românii nu au votat atât de mult și atât de clar împotriva PSD și acest lucru înseamnă pentru România un pas enorm înainte", a spus Iohannis, la sediul central al PNL.

El a anunțat că rezultatele oficiale vor veni luni, indicând că datele exit-poll-urilor arată deja că milioane de români din țară și din diaspora au votat pentru o „Românie normală și pentru a continua procesul important pentru schimbarea în bine în România".

„Am crezut mereu în români și în implicarea lor, dar participarea lor din aceste zile este o mare bucurie pentru democrația din România. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care mi-au acordat încrederea, în primul rând liberalilor, dar și tuturor votanților de dreapta și celor care nu cred neapărat într-un partid anume, dar își doresc ce ne dorim și noi - o Românie normală. Lupta noastră comună nu ține de o etichetă de partid, lupta noastră este pentru îndepărtarea totală a PSD de la putere, pentru ca PSD să nu mai țină România captivă și prizonieră în trecut, iar astăzi am făcut un pas mare în această direcție. Nu este încă pasul decisiv, mai este de lucru. Acești ani au fost ani de luptă și ani de rezistență și am ținut piept asalturilor deosebit de agresive ale PSD. Dacă nu ne-am fi opus, PSD ar fi reușit să destructureze tot ce s-a construit în acești ani - instituții democratice, stat de drept, parteneriate, calea europeană. Dacă i-am fi lăsat pe pesediști să-și ducă planurile, astăzi România s-ar fi întors în anii '90, poate mai rău, poate nici nu am mai fi avut alegeri, fiindcă asta vrea PSD, dacă nu este oprit și noi i-am oprit", a afirmat Iohannis.

Potrivit acestuia, la europarlamentare și la referendumul din mai românii au arătat că nu mai doresc PSD.