Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind eliberarea din funcția de procuror a lui Mircea Negulescu, se arată într-un comunicat al Administrației prezidențiale.

În prezent, Negulescu este suspendat din funcție, ca urmare a aplicării sancțiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură.
Mircea Negulescu, fost procuror la unitatea de elită a DNA și omul de încredere al Laurei Codruța Kovesi, a instrumentat unele dintre cele mai răsunătoare  dosare din ultimii ani. Amintim doar dosarele deschise lui Sebastian Ghiță, Victor Ponta, Vasile Blaga, Gheorghe Ștefan și chiar Tony Blair.

Mircea Negulescu și Lucian Onea, fost șef al DNA Ploiești, sunt anchetați penal de Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție pentru represiune nedreaptă și cercetare abuzivă. Cei doi sunt acuzați că l-au determinat prin constrângere pe fostul deputat Vlad Cosma, amenințându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia, Andreea Cosma, să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume și tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”


Dincolo de „succeseleˮ sale ca procuror, Negulescu – Portocală este deținătorul unui limbaj suburban, potențat de tupeul și siguranța ce îi erau date de șefa DNA. Negulescu este cel care a spus despre procurorul general că este „zdreanțăˮ.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews