ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind eliberarea din funcția de procuror a lui Mircea Negulescu, se arată într-un comunicat al Administrației prezidențiale.

În prezent, Negulescu este suspendat din funcție, ca urmare a aplicării sancțiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură.
Mircea Negulescu, fost procuror la unitatea de elită a DNA și omul de încredere al Laurei Codruța Kovesi, a instrumentat unele dintre cele mai răsunătoare  dosare din ultimii ani. Amintim doar dosarele deschise lui Sebastian Ghiță, Victor Ponta, Vasile Blaga, Gheorghe Ștefan și chiar Tony Blair.

Mircea Negulescu și Lucian Onea, fost șef al DNA Ploiești, sunt anchetați penal de Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție pentru represiune nedreaptă și cercetare abuzivă. Cei doi sunt acuzați că l-au determinat prin constrângere pe fostul deputat Vlad Cosma, amenințându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia, Andreea Cosma, să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume și tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”


Dincolo de „succeseleˮ sale ca procuror, Negulescu – Portocală este deținătorul unui limbaj suburban, potențat de tupeul și siguranța ce îi erau date de șefa DNA. Negulescu este cel care a spus despre procurorul general că este „zdreanțăˮ.