ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind numirea lui Iulian Matache la conducerea Ministerului Transporturilor, informează Administrația Prezidențială.

"Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 16 iulie, Decretul prin care se numește în funcția de membru al Guvernului domnul Iulian-Ghiocel Matache, ministru al Transporturilor", arată Administrația Prezidențială.

Fost secretar de stat în ministerul Transporturilor, Matache a fost a doua propunere a premierului Victor Ponta, după ce președintele Klaus Iohannis a respins numirea lui Mihai-Viorel Fifor în această funcție, motivând că acesta nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor.

"Președintele României a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condițiile necesare pentru a fi numită în funcția de membru al Guvernului", preciza Administrația Prezidențială.

Șeful statului poate refuza o singură dată, motivat, propunerea premierului de numire a unui ministru.