ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rezultatele proiectului „România educată”, finanțat din bani publici, au suspiciuni rezonabile de plagiat și falsificare. Îl poftesc pe autointitulatul politruc K.W. Iohannis să verifice și să comunice public concluziile, acuză pe facebook fostul ministru al Educației, Liviu Marian Pop.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri la Palatul Cotroceni că proiectul "România Educată”, pe care l-a inițiat și ale cărui rezultate au fost puse în dezbatere publică, este unul strategic, el subliniind că nu este o poveste politică sau programul său electoral.

"‘România educată’ este un proiect strategic, ‘România educată’ vrea să ajute la creionarea, la conceperea unui sistem educațional pentru România secolului XXI, vrea să ajute politicienii să vină cu politici educaționale bune, vrea să ajute pe dascăli să reușească să predea în așa fel încât să fie și ei, și elevii mulțumiți, dar și părinții, dar și angajatorii. Este un proiect care vrea să-l ajute pe directorul de școală să știe cum să gestioneze unitatea de care răspunde, pentru a avea rezultate bune. Dar care sunt rezultatele care se măsoară? Nu este chiar așa de simplu de găsit nici măcar acest răspuns. (…) ‘România Educată’ nu este un proiect de lege, nu este un rețetar simplu, nu este o poveste doar politică, nu este programul meu electoral, ‘România Educată’ este România noastră, a tuturor, pentru generațiile care vor veni”, a spus Iohannis.

El a subliniat că educația este baza generațiilor viitoare.