ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cum prinde o ieșire publică, cum se mai transformă în agent electoral al PNL.  Președintele Klaus Iohannis a încercat să facă propagandă electorală și în cadrul ședinței anuale de bilanț a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Dar a fost imediat pus la punct de un magistrat care i-a amintit președintelui că nu e prima dată când face politică în timp ce se află la CSM și vrea să aducă dezbinare în interiorul Consiliului.

„Procesul de reparare a legilor justiției, de creare a unui cadru legislativ coerent, stabil și de implementare a recomandărilor MCV, ale Comisiei de la Veneția sau ale GRECO a început deja.Motivul pentru care acest demers nu s-a finalizat însă este bine cunoscut: o majoritate parlamentară care nu numai că nu a făcut nici un secret din faptul că este ostilă unor reforme reale ale sistemului judiciar, dar care s-a și dedicat trup și suflet adoptării unor legi menite să-i apere pe infractori. O majoritate parlamentară care, chiar și după sancțiunea dură primită în 2019 din partea românilor, nu s-a sfiit să voteze măsuri contrare interesului public ori să întârzie adoptarea unora extrem de necesare”, a spus Klaus Iohannis în ședința CSM. Judecătoarea Gabriela Baltag i-a adresat o întrebare președintelui referitoare reintroducerea serviciilor secrete în justiție, în condițiile în care a votat în CSAT în favoarea proiectului propus de Predoiu în acest sens. Intervenția judecătoarei Baltag a taxat obiceiul președintelui de a face politică în CSM și i-a adresat rugămintea de a nu mai aduce dezbinare în această instituție.

„Din păcate, obiceiul dumneavoastră de a face politică în Consiliul Superior al Magistraturii este evident. Aș vrea să văd adresez o rugăminte, care vine din partea mea și nu numai a mea, a multor magistrați ai acestei țări. Vă adresez rugămintea, poate măcar la finalul mandatului nostru, nu veți mai aduce dezbinare în această instituție. Suntem suficient de dezbinați. Și pentru că știu că sunteți un creștin, vă văd de multe ori la televizor, duminica, știți și dumneavoastră că la la sfârșitul vieții nu suntem întrebați sau nu dăm socoteală pentru cât am urât, ci pentru cât am iubit și iertat, domnule președinte. Foarte important acest lucru. Dacă tot sunteți oaspetele nostru, aș vrea să nu lăsăm să treacă această zi fără să spuneți colegilor noștri și societății căreia vă adresați, cum vă raportați dumneavoastră la posibilitatea de a fi din nou de pază în justiție serviciile de informații, indiferent de numele lor. Știu că ați vorbit despre faptul că nu veți agrea acest lucru, dar, să nu uităm că în septembrie ați dat un vot pe această problemă și nu-mi explic dacă va exista o hotărâre de redactare față de viziunea dumneavoastră din octombrie. M-aș bucura dacă aș afla răspunsul la această problemă, eu și cei care sunt preocupați de posibilitatea implicării serviciilor secrete în actul de justiție”, a spus Gabriela Baltag.

Deranjat de observațiile magistratului, președintele a  refuzat să răspunda la întrebarea privind implicarea serviciilor secrete în actul de justiție, a spus "Vă mulțumesc tuturor și vă doresc mult succes!". După care a părăsit ședința, fără să mai răspundă întrebărilor adresate de către magistrați.