ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis anunță că se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români. „Ceea ce a fost până acum o recomandare devine o obligație, după principiul stăm acasă", a spus șeful statului după ședința de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, și ministrul Sănătății, Victor Costache, potrivit Agerpres.

„Am discutat măsurile suplimentare care se cer în această perioadă. Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația să încetinim răspândirea infecției. Se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români.Ce a fost o recomandare devine obligație”, a spus Klaus Iohannis.
 
Șeful statului a declarat că cetățenii pot ieși pentru a face cumpărători sau pentru a merge la serviciu, urmând să fie folosită Armata pe străzi, așa cum ActiveNews a anunțat încă de luni seară
 
 „Am decis să folosim și Armata pentru a gestiona mai bine situațiile apărute în teren”, a adăugat președintele, precizând că restricțiile vor intra în vigoare de miercuri, 25 martie.

„Am convenit ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică”, a mai spus președintele, marți, la Palatul Cotroceni.

Potrivit lui Klaus Iohannis, e nevoie de măsuri speciale și de restricții speciale. Persoanele cele mai vulnerabile sunt cele peste 65 de ani.

Astfel, pentru persoanele peste 65 de ani se vor introduce restricții speciale. Aceste persoane trebuie să stea, practic, tot timpul acasă.

„Aceste restricții pe care le-am menționat vor fi prelucrate în cursul zilei de astăzi, într-o ordonanță militară care se va finaliza până la finele acestei zile, iar restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine (miercuri, 25 martie 2020 - n.red.)”, a precizat Iohannis.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews