ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele republicii a numit-o în funcția de judecător la Curtea Constituțională a României pe consiliera prezidențială Mihaela Ciochină, de la Departamentul Constituțional Legislativ al Administrației Prezidențiale. Astfel, informațiile oferite în exclusivitate de Lumea Justiției încă de la începutul lunii aprilie au fost confirmate luni, 9 mai 2022, de Klaus Iohannis, notează jurnalistul George Tărâță pentru LuJu.ro.

În 6 aprilie 2022, publicația Lumea Justiției anunța la secțiunea "Vorbe de fumoar” că președintele Klaus Iohannis și-a ales deja omul pentru CCR, urmând să trimită la Curte o colaboratoare din cadrul Administrației Prezidențiale: ”Și, din ce se zvonește prin târg, nu va fi un membru PNL sau vreun magistrat, ci o persoană deloc expusă public. Mai exact, cică președintele României intenționează să pună la CCR o actuală colaboratoare, juristă în Administrația Prezidențială. Dar nu e totul bătut în cuie, căci încă se mai discută și alte variante” (click aici pentru a citi).

Ulterior, în 26 aprilie 2022, tot la secțiunea "Vorbe de fumoar”, Lumea Justiției dezvăluia că Iohannis a hotărât să o numească la CCR pe Mihaela Ciochina, consilier prezidential la Departamentul Constituțional Legislativ al Administrației Prezidențiale: "Luju a scris deja că președintele Klaus Iohannis va merge pe modelul Simina Tănăsescu, urmând să își pună în CCR o colaboratoare de la Administrația Prezidențială. Ei bine, prin târg se discută că aleasa lui Iohannis ar fi Mihaela Ciochina, consilier prezidential la Departamentul Constituțional Legislativ din cadrul Administrației Prezidențiale” (click aici pentru a citi).

Astfel, luni, 9 mai 2022, Klaus Iohannis a confirmat informațiile oferite de Lumea Justiției, semnând decretul de numire în funcția de judecător CCR a Mihaelei Ciochina. Aceasta urmează să îi ia locul judecătorului CCR Daniel Morar, numit la Curte de fostul președinte Traian Băsescu, al cărui mandat expiră în iunie 2022.

Numirea consilierei prezidențiale Mihaela Ciochina la CCR a fost anunțată luni printr-un comunicat al Administrației Prezidențiale:

"Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 9 mai 2022, decretul privind numirea în funcția de judecător la Curtea Constituțională a doamnei Mihaela Ciochină pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 11 iunie 2022.”.

Cine este Mihaela Ciochină?

"Mihaela Ciochina (n. 1967) este absolventa a Facultății de Drept, Universitatea din București, cu specializare în relații internaționale (1992). A participat la seminarii interne și internaționale pe probleme de tehnica legislativa, proceduri parlamentare, statutul funcționarului public. Din anul 1992 și pana la momentul numirii în cadrul Administrației Prezidențiale, a lucrat în cadrul Senatului României, exercitând diferite funcții, de la cele de execuție pana la funcția de director general al Direcției generale legislative.

A colaborat cu Consiliul Legislativ pentru elaborarea de rapoarte sau documente referitoare la evaluarea legislației din diferite domenii și cu Institutul European din România și Institutul National de Administrație Publica în cadrul activităților de formare continua a funcționarilor publici. Desfășoară activitate didactica în calitate de colaborator extern al Departamentului de Drept Public din cadrul Facultății de Drept, Universitatea din București.
 
Autoare a unor articole referitoare la procedura de legiferare și statutul parlamentarului în Romania, dintre care amintim: 'Elemente de noutate în procedura de legiferare, urmare a revizuirii Constituției și regulamentelor parlamentare' (Revista de Drept Public nr. 4/2003); 'Unele considerații privind răspunderea membrilor Parlamentului în lumina Legii nr. 96/2006 privind statutul deputaților și al senatorilor' în Răspunderea în dreptul constituțional (București, 2007).

Mihaela Ciochina a fost numita Consilier Prezidential la data de 14 ianuarie 2015”, a mai transmis Administrația Prezidențială .