ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a declarat la Constanța, că România a ajutat Ucraina în toate felurile în care a fost nevoie. El a răspuns astfel unei întrebări referitoare la scurgerile de informații de la Pentagon, transmite Știripesurse.

„România a ajutat Ucraina în toate felurile în care a fost posibil. Noi sprijinim Ucraina cu tot ce putem și tot ce au ei nevoie. Este un sprijin multisectorial, unele aspecte sunt foarte bine cunoscute publicului, de exemplu ajutorul umanitar, dar exită și ajutor de specialitatecare se negociază și se discută între specialiști.” a declarat Klaus Iohannis.

În ceea ce privește criza cerealelor ucrainene, Iohannis a spus că s-a discutat în CSAT și are promisiuni că se vor găsi soluții

„Eu am fost printre primii care au avertizat că este o problemă și am reușit destul de repede să inițiez primul ajutor concret, o suplimentare a banilor europeni pentru compensații. Însă este prea puțin și trebuie mers mult mai departe. Pot să vă spun în premieră că în ședința de CSAT s-a discutat această chestiune și am rugat pe reprezentanții guvernului să găsească cele mai bune metode pentru a corecta situația. Noi ajutăm Ucraina și suntem superdeschiși. Le-am facilitat traficul de cereale. Peste jumătate din ce a exportat Ucraina a trecut prin România. O cantitate enorma a trecut prin România, și o vom face în continuare, nu le luăm taxe, nu le luăm impozit. Dar acest ajutor este pentru Ucraina și în niciun caz nu putem accepta să se întoarcă împotriva fermierilor români. Trebuie găsite cele mai bune soluții pentru a proteja fermierul român și pentru a ajuta în același timp Ucraina. Am promisiuni că se lucrează pe aceste chestiuni și se vor găsi soluții.”