ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că, din discuția pe care a avut-o la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), nu a rezultat nevoia amânării alegerilor parlamentare. Și pentru că autoritățile politico-sanitare interzic pe bandă rulantă manifestări religioase  pe motiv de sursă de contaminare, Iohannis a mai venit cu un anunț legat tot de Biserică: evenimente precum nunțile și botezurile ar putea fi restricționate 

"Nu se poate discuta despre un anumit număr de cazuri. Dacă Institutul național ne spune că, din acest moment, nu se mai poate face o anumită acțiune publică sau alta, vom lua măsurile de rigoare, însă din discuția de astăzi nu a rezultat nevoia amânării alegerilor", a explicat el.
 
„Am văzut, din păcate, prea multe întruniri care au un substrat pozitiv - de tip nunți, botezuri, serbări - unde nu au fost respectate aceste restricții și este posibil ca astfel de întruniri să fie restricționate”, a continuat Iohannis.

Președintele a pus din nou placa stricată cu „necesitatea respectării măsurilor preventive”, în contextul pandemiei de COVID-19, și a recomandat purtarea măștii de protecție tot timpul. „Eu recomand, deci luați-o ca o recomandare, să purtați mască tot timpul când ieșiți din casă, deci în spațiul public, indiferent că este în interior sau în exterior, e bine pentru noi, pentru cei apropiați să purtăm mască", a transmis șeful statului. 

Președintele Klaus Iohannis a efectuat o vizită la Institutul Național de Sănătate Publică, împreună cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.