Aflat la Bruxelles, la Consiliul European, președintele Klaus Iohannis a fost rugat de jurnaliștii străini să comenteze protestele organizate de mișcarea „Vestelor Galbene" din Franța. 

„Vestele galbene. Avem veste galbene în mașinile noastre, dar le folosim doar în caz de accident. Să sperăm că nu este nevoie”, le-a spus președintele jurnaliștilor străini.

„Vestele galbene”, provenite majoritar din rândul claselor populare și de mijloc, contestă politica fiscală și socială a președintelui Emmanuel Macron. Această criză a „vestelor galbene” este cea mai gravă cu care se confruntă tânărul președinte francez, de la alegerea sa, în 2017.

Președintele Klaus Iohannis a avut, vineri, la Bruxelles, o întâlnire bilaterală cu premierul britanic, Theresa May. 

Iohannis a discutat vineri cu Theresa May despre Brexit și despre situația comunității de români din Marea Britanie.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews