ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi dimineaţa, că afirmaţiile prim-ministrului Victor Ponta prin care acesta sugerează un trafic de influeţă la nivelul Administraţiei Prezidenţiale privind exportul de lemn sunt false, aratând că a avut o discuţie telefonică în acest sens şi cu directorul SRI, Eduard Hellvig.

"Afirmă la televizor tânărul prim-ministru că ar avea informaţii de la servicii că oameni din anturajul meu s-ar fi întâlnit cu diferiţi reprezentanţi ai unor procesatori de lemn şi lasă să se înţeleagă că ar exista un fel de trafic de influenţă la nivelul preşedintelui. Acest lucru este deopotrivă surprinzător şi fals", a spus Klaus Iohannis.

"N-am vorbit cu prim-ministrul, dar am avut o discuţie deocamdată telefonică cu directorul SRI şi l-am rugat foarte oficial să analizeze şi să cerceteze cu maximă exigenţă şi seriozitate aceste afirmaţii", a mai spus şeful statului.

Acesta a precizat şi ce se va întâmplă dacă acuzaţiile premierului se confirmă şi dacă, din contră, ele vor fi infirmate.

"Dacă ele se confirmă, să se ia de urgenţă măsurile care se impun, iar dacă nu se confirmă, atunci prim-ministrul va răspunde pentru aceste afirmaţii. Astfel de afirmaţii, de insinuări de trafic de influenţă la nivelul preşedintelui, nu pot fi clasificate ca simple afirmaţii prin care vrea să pară interesant la televizor. Sunt mult mai grave şi trebuie tratate ca atare", mai afirmă preşedintele.
 
”De aseară am rugat pe cei de la departamentul juridic din Administrația prezidențială să verifice care este încadrarea acestor afirmații. Este farte gravă afirmația, dacă începem să ne jucăm cu astfel de afirmatii ca în campanie, nu este bine, și cum nu mai sunt în campanie, nu mai tolerez așa ceva. Nu am vorbit cu premierul. Am avut o discutie telefonică cu directorul SRI și l-am rugat să cerceteze cu maximă serozitate aceste afirmații”, a mai spus Klaus Iohannis.