ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Prezidențială a transmis joi seară, printr-un comunicat, că președintele Iohannis a vorbit în cadrul conferinței de miercuri în baza unor informații greșite, transmise incorect de Ministerul Sănătății. Este vorba despre o eroare la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar, începând cu data de 14 septembrie.
 
Klaus Iohannis a susținut că scenariile se vor schimba după calcularea ratei medii de cazuri noi la mia de locuitori.

Administrația Prezidențială explică,  la 24 de ore de la afirmațiile președintelui privind începerea anului școlar, că acesta a greșit și prezintă noua formulă de calcul.Prin urmare, criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în cele trei scenarii: verde, galben și roșu se va calcula în funcție de numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea respectivă.

 Comunicatul integral al Administrației Prezidențiale:

„În informațiile transmise de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținute la Palatul Cotroceni, miercuri, 5 august 2020, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie.

Informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde", „galben" sau „roșu" este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României.

Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății.

Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate".


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews