ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Constituțională (CCR) a publicat, miercuri, 2 octombrie, motivarea deciziei prin care îl obligă pe președintele Iohannis să o revoce pe Ana Birchall din funcția de ministru al Justiției, scrie qmagazine.ro

Documentul arată că revocarea reprezintă un mijloc legal pus la dispoziția premierului pentru vacantarea unei funcții din structura Guvernului.

CCR arată că președintele României nu a emis, nici până în prezent, decretele de vacantare a funcțiilor, înaintate de premier în data de 26 august 2019, deși termenul legal de 15 zile a expirat.

Premierul Viorica Dăncilă a propus revocarea din funcție a Anei Birchall la 23 august și numirea Danei Gârbovan în locul acesteia, dar Klaus Iohannis a refuzat.
 
Judecătorii CCR au decis, în 18 septembrie, cu 7 voturi pentru și 2 voturi împotrivă că președintele trebuie să emită de îndată decretul de revocare din funcție a tuturor miniștrilor demiși de prim-ministru.