Curtea Constituțională (CCR) a publicat, miercuri, 2 octombrie, motivarea deciziei prin care îl obligă pe președintele Iohannis să o revoce pe Ana Birchall din funcția de ministru al Justiției, scrie qmagazine.ro

Documentul arată că revocarea reprezintă un mijloc legal pus la dispoziția premierului pentru vacantarea unei funcții din structura Guvernului.

CCR arată că președintele României nu a emis, nici până în prezent, decretele de vacantare a funcțiilor, înaintate de premier în data de 26 august 2019, deși termenul legal de 15 zile a expirat.

Premierul Viorica Dăncilă a propus revocarea din funcție a Anei Birchall la 23 august și numirea Danei Gârbovan în locul acesteia, dar Klaus Iohannis a refuzat.
 
Judecătorii CCR au decis, în 18 septembrie, cu 7 voturi pentru și 2 voturi împotrivă că președintele trebuie să emită de îndată decretul de revocare din funcție a tuturor miniștrilor demiși de prim-ministru.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews