ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fiul disidentei anti comuniste Doina Cornea, Leontin Horațiu Iuhas, a anunțat că refuză invitația președintelui Klaus Iohannis a participa, în 20 mai, la ceremonia publică „30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989. 2019 – Anul omagierii victimelor comunismului‟. Acesta susține că cele câteva săptămâni de pușcărie pe care le-a făcut pentru că și-a spus părerea înainte de 1989 nu-i permit să se declare o victimă a comunismului. În plus, nu înțelege de ce o ceremonie dedicată Revoluției din Decembrie 1989 are loc în luna mai. Iuhas spune că, dacă ceremonia este făcută în scopuri electorale, refuză să participe.

„30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989. 2019 – Anul omagierii victimelor comunismului‟ care va avea loc în data de 20 mai 2019. Poate că m-aș simți onorat și aș participa la evenimentul pe care îl veți patrona dacă nu ar exista câteva motive ce mă împiedică să o fac. În primul rând, e vorba de calitatea mea care m-ar îndreptăți să partcip la un astfel de eveniment. Pe de altă parte nu înțeleg care este motivul pentru care o ceremonie dedicată Revoluției din Decembrie 1989 are loc în luna mai? Să fie oare din motive electorale? Atunci, nu! Nu doresc să particip la un miting electoral. Și nu doresc de asemenea să particip la o ceremonie în care există riscul ca victimele regimului comunist să fie sărbătorite tocmai de torționarii lor. Și oare de ce ați fixat data ceremoniei chiar în 20 mai? De ce nu 13 – 15 iunie?”, a scris, fiul Doinei Cornea, Leontin Horațiu Iuhas, pe Facebook.