Fiul disidentei anti comuniste Doina Cornea, Leontin Horațiu Iuhas, a anunțat că refuză invitația președintelui Klaus Iohannis a participa, în 20 mai, la ceremonia publică „30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989. 2019 – Anul omagierii victimelor comunismului‟. Acesta susține că cele câteva săptămâni de pușcărie pe care le-a făcut pentru că și-a spus părerea înainte de 1989 nu-i permit să se declare o victimă a comunismului. În plus, nu înțelege de ce o ceremonie dedicată Revoluției din Decembrie 1989 are loc în luna mai. Iuhas spune că, dacă ceremonia este făcută în scopuri electorale, refuză să participe.

„30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989. 2019 – Anul omagierii victimelor comunismului‟ care va avea loc în data de 20 mai 2019. Poate că m-aș simți onorat și aș participa la evenimentul pe care îl veți patrona dacă nu ar exista câteva motive ce mă împiedică să o fac. În primul rând, e vorba de calitatea mea care m-ar îndreptăți să partcip la un astfel de eveniment. Pe de altă parte nu înțeleg care este motivul pentru care o ceremonie dedicată Revoluției din Decembrie 1989 are loc în luna mai? Să fie oare din motive electorale? Atunci, nu! Nu doresc să particip la un miting electoral. Și nu doresc de asemenea să particip la o ceremonie în care există riscul ca victimele regimului comunist să fie sărbătorite tocmai de torționarii lor. Și oare de ce ați fixat data ceremoniei chiar în 20 mai? De ce nu 13 – 15 iunie?”, a scris, fiul Doinei Cornea, Leontin Horațiu Iuhas, pe Facebook.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews