ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis sau Administrația prezidenșială pare că au contract cu GlobalJet. Oficialul român s-a deplasat la Reykjavik, Islanda, tot la bordul unei aeronave închiriate de la compania luxemburgheză GlobalJet, anunță BoardingPass, potrivit Cotidianul.

Președintele României, Klaus Iohannis, participă, în perioada 16-17 mai 2023, la cel de-al patrulea Summit al Consiliului Europei, desfășurat pe durata mandatului Președinției Islandei.

Pentru a ajunge în Islanda, Administrația Prezidențială a închiriat un avion privat Dassault Falcon 7x.

”Pentru vizita oficială din Islanda a președintelui României, Administrația Prezidențială a închiriat un avion privat de tip Dassault Falcon 7X de la compania luxemburgheză GlobalJet. Avionul închiriat are o capacitate de transport de maximum 12 pasageri și poate zbura fără escală din București până în Reykjavik (Islanda). În acest an, președintele României a mai călătorit în vizitele oficiale din Asia și America de Sud cu avion închiriat de la GlobalJet.”, arată cei de la Boarding Pass care precizează: „Ca fapt divers, până la Keflavik pot zbura fără escală și avioanele TAROM. Compania aeriană de stat chiar a efectuat în aprilie două zboruri charter dus-întors pe ruta București – Keflavik".

FOTO cu avionul închiriat de Iohannis: