ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că în urma discuțiilor cu experți și specialiști, s-a decis redeschiderea piețelor. Hotărârea ar urma să intre în vigoare la sfârșitul acestei săptămâni. Mai exact,  în ziua alegerilor parlamentare.  Reamintim că premierul Ludovic Oban spunea, după luarea deciziei privind închiderea piețelor, că, de exemplul, Piața Obor este o adevărată ”zona Zoster”.
 
„Am discutat acest lucruri cu specialiștii, cu experții și am decis că de la sfârșitul acestei săptămâni să fie redeschise piețele. Este cu siguranță o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă în piețe, dar și pentru românii care vor să-și facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă”, a spus Iohannis.

Vineri, Guvernul PNL a contestat la CCR legea votată de Parlament prin care se decidea deschiderea piețelor din spații închise.