ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind retragerea decorației conferite Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou" Suceava, anunță Administrația Prezidențială.

„Astfel, în temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, precum și ale Legii nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații, republicată, având în vedere gravele deficiențe în activitate constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior, președintele Klaus Iohannis a retras Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Județean de Urgență "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava", precizează sursa citată.

Reamintim că procurorii au deschis un dosar penal in rem la Spitalul Județean Suceava, după scandalul în care managerul instituției, Mircea Macovei, a chemat cadrele medicale confirmate cu Covid-19 la serviciu.
 
La spitalul din Suceava, coronavirusul a circulat nestingherit dintr-o secție în alta. O bombă medicală care a dus la infectarea a sute de pacienți și cadre medicale. Doctorii și asistentele au fost chemați la serviciu fără să fie testați și fără să se autoizoleze. Au tratat bolnavi fără măști și echipamente de protecție. Și chiar și fără medicamentele prevăzute în schema de tratament, pentru că acestea nu mai există în spital.

Nu mai puțin de 70 de medici și asistente din respectiva unitate medicală s-au îmbolnăvit, iar doi pacienți au murit, situație care a dus la închiderea spitalului.
 
Medicii din Suceava spun că nici până acum nu au fost toți testați, deși merg în continuare la spital, unde îngrijesc pacienții cu mâinile goale și chiar și fără tratament. Cele două medicamente prevăzute în schema de tratare pentru COVID-19 lipsesc. 
 
În octombrie 2019, în campanie electorală, Klaus Iohannis, alături de managerul spitalului, Vasile Râmbu și de șeful Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, în prezent internat pentru coronavirus, au tăiat panglica ambulatoriului Spitalului Județean Suceava. De asemenea,  Klaus Iohannis a plantat un copac pe spațiul verde din curtea spitalului.