ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut marți, 25 aprilie 2023, la Palatul Prezidențial Casa Rosada din Buenos Aires, Republica Argentina, declarații de presă comune cu Președintele Republicii Argentina, Alberto Fernández, conform site-ului Presidency.
 

Potrivit Administrației Prezidențiale, obiectivul principal al vizitei l-a reprezentat identificarea domeniilor unde există perspective de creștere a schimburilor comerciale și de atragere de noi investiții.

Președintele Iohannis va afirma disponibilitatea României de a conlucra cu Argentina pentru promovarea obiectivelor comune de politică externă, inclusiv din perspectiva poziționării celor două țări cu privire la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și consecințele acestuia pe multiple planuri”, a arătat sursa citată.

Din delegația care l-a însoțit pe Klaus Iohannis fac parte secretarul de stat Raed Arafat(care a fost prezent și în Chile), ambasadorul României în Argentina, Dan Petre, dar și mai mulți consilieri prezidențiali, precum și trei ziariste, de la Agerpres, TVR și Radio, după cum afirmă Cristoiu în video-ul de mai jos.

 
 
FOTO din Chile:
 

FOTO din Argentina: 
 
 
 FOTO cu delegația: