ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României a fost decorat, joi, de omologul lituanian, Gitanas Nauseda, cu „Marea Cruce a Ordinului pentru Meritele Lituaniei”, transmite Adevărul.

La rândul său, președintele Iohannis i-a conferit președintelui lituanian Ordinul Național „Steaua României” în grad de Colan. Schimbul de decorații a avut loc după primirea lui Klaus Iohannis la Palatul Prezidențial de la Vilnius. 

Iohannis urmează să se întâlnească și cu președintele Republicii Lituania, Viktorija Cmilyte-Nielsen, și va depune o coroană de flori la „Memorialul celor căzuți în lupta pentru independență”, potrivit Agerpres.

Astăzi, Iohannis va participa la simpozionul internațional „The Idea of Europe” și va susține o alocuțiune în cadrul panelului prezidențial.

Ceremonia va avea loc la Universitatea Vyatautas Magnus din Kaunas, Republica Lituania. 

În cele din urmă, șeful statului va participa la summitul dedicat întăririi Flancului Estic al NATO, susținerii Ucrainei și Republicii Moldova, care va avea loc la Bank of Lithuania Branch.

Conform sursei citate, pe agenda convorbirilor se află securitatea energetică, cu accent pe soluțiile de diversificare a aprovizionării cu gaze a Europei, în scopul reducerii dependenței de gazul rusesc.