ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a cerut, luni, la învestirea noului ministru al Educației, Ligia Daca, că proiectul România Educată trebuie să continue, transmite site-ul ȘtiripeSurse. Ligia Deca, ex-consilier prezidențial la Palatul Cotroceni, a devenit printr-o întâmplare nelămurită chiar propunerea PNL pentru funcția de ministru al Educației, după demisia „groparului” Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat. Ea a depus luni după-amiaza jurământul la Palatul Cotroceni.

„Vă doresc mult succes și vă felicit pentru această poziție de ministru. Ne dăm seama cu toții că dacă vorbim despre educație suntem într-un moment foarte important.

O națiune fără un sistem de educație performant are puține șanse în lumea de astăzi, care devine din ce în ce mai complicată.

Știu că România Educată va merge mai departe cu noi energii, cu susțineri din spațiul politic. Este un proiect de țară de care avem nevoie.

Doamna ministru, nu doar dumneavoastră aveți nevoie de încurajări, ci întregul guvern. Guvernul a declarat, prin vocea premierului Nicolae Ciucă, că va prelua legile educației, încât să fie prezentat Parlamentului un proiect elaborat", a spus Klaus Iohannis, conform site-ului Presidency.ro.

„Vom operaționaliza România Educată în literă și în spirit, în conformitate cu declarațiile președintelui din această dimineață și cu toate evoluțiile legislative din ultima vreme.”, a spus imediat clona lui Cîmpeanu în fustă.

De altfel, actualul ministru al Educației a fost consilier prezidențial la Departamentul Educație și Cercetare de unde a coordonat exact proiectul „România Educată” și a legilor educației.

Noul ministru al Educației din România, Ligia Deca, nu are grade de profesor sau cercetător finalizate, este inginer naval și de navigație, absolventă a Universității Maritime Constanța și lector la SNSPA.

Imaginile video de la ceremonie o surprind pe Deca într-o postură de supusă:

Reamintim că societatea civilă românească a cerut Ministerului Educației să RETRAGĂ Proiectul de lege ANTICONSTITUȚIONAL „România Educată”, considerat pe bună dreptate un atac la interesul superior al copilului prin subminarea autorității părintești până la anularea acesteia (fără a mai intra în amănunte și despre educația sexuală și „de gen”).

De la Cotroceni, președintele s-a îndreptat spre sărbătorirea Zilei Germaniei alături de ambasadorul acestei țări în România.