Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va produce o diminuare a bugetului UE, arătând că soluția potrivită în acest caz ar fi o alocare națională „un pic crescută”.

Șeful statului a primit marți vizita premierului slovac, Peter Pellegrini.

„Am discutat despre nevoia de consolidare a proiectului european și am găsit împreună că avem o abordare similară față de toate aceste chestiuni. În context, am evidențiat importanța summitului pe care îl vom organiza anul viitor, la Sibiu, un summit destinat viitorului UE, și sunt convins că vom găsi cele mai bune abordări pentru acel summit. Este o perioadă dificilă pentru UE, euroscepticismul, în creștere, Brexitul bate la ușă și cred că trebuie să redăm europenilor sentimentul de siguranță și de bun mers al Uniunii. Pentru asta, este, evident, nevoie să lucrăm în foarte multe planuri și împreună cu domnul prim-ministru am găsit aici o cale comună interesantă, prin faptul că România va prezida Consiliul Uniunii, iar Slovacia va prezida mai multe formate, de exemplu, OECD va fi prezidat și am primit cu mulțumiri suportul dlui prim-ministru pentru ca România să devină membră. Aceste formate ne vor permite în cursul anului viitor armonizări suplimentare în foarte multe dosare. Unul dintre dosarele mai complicate se referă la bugetul viitor al Uniunii. Aici am căzut de acord că foarte multe sectoare trebuie să fie finanțate în continuare corespunzător, de exemplu, coeziunea și agricultura; pe de altă parte, sunt sectoare noi, care trebuie finanțate și trebuie să ținem cont și de faptul că Brexitul va produce o diminuare a bugetului. Suntem de părere că o alocare națională un pic crescută este o soluție potrivită pentru această problemă. Aceasta este și poziția pe care România a avut-o în cadrul negocierilor de până acum”, a spus Iohannis, la conferința comună cu premierul slovac, Peter Pellegrini.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews