ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Bobaru, farmacist de viță veche, crede încă în farmacia tradițională și prepară leacuri din plante medicinale, respectând rețete care datează de peste un secol și jumătate, scrie Revista Cariere.


Ion Bobaru este farmacist de peste 45 de ani și a reușit să transforme farmacia din Brăila într-un adevărat muzeu viu, de la clădirea de patrimoniu, din 1894, la produsele realizate după rețete vechi de peste un secol.

„De la 1894, farmacia aceasta a funcționat fără întrerupere. A fost condusă și administrată până la naționalizarea din 1949 de familia Faltis: Ion și Dumitru, tată și fiu, iar acum, cu mare mândrie spun, este patronată de familia Bobaru (eu, soția și parțial fiul). În viitorul îndepărtat, sigur se va implica și unul dintre nepoți. Toată preocuparea mea a fost aceea de a păstra și conserva tot ceea ce are mai bun”, explică Ion Bobaru pentru Revista Cariere.

Potrivit sursei citate, datorită specificului activității farmaciei lui Ion Bobaru, anume preparatele farmaceutice tradiționale, afacerea reușește să reziste într-un oraș de provincie, în care lanțurile de farmacii domină fiecare colț de stradă.

„Sunt printre puținii farmaciști din România pentru care marile lanțuri de farmacii nu creează insomnii. Acest lucru se datorează activității specifice din Farmacia Faltis. M-am axat pe preparate farmaceutice tradiționale, obținute din plante medicinale, realizate după formule vechi, menționate în farmacopei, îndreptare, formulare sau alte codexuri farmaceutice. Eliberarea de rețete gratuite și compensate este nesemnificativă pentru noi”, explică Ion Bobaru.

În farmacia lui Ion Bobaru se găsesc preparate realizate din volbură, troscot și pir, din măceș, merișor și păducel, din lăcrămioare, gălbenele și nalbă, ori mentă, busuioc și ardei iute.

Site-ul farmaciei lui Ion Bobaru este aici.