ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Ion Cristoiu susțin în jurnalul video de pe blogul său că scandalul de la Unifarm este unul regizat pentru că Ionel Eugen Adrian, director general al Companiei Naționale Unifarm SA, a făcut Academia SRI, ceea ce constituie o dovadă că este omul serviciilor, el nefiind reținut, ci pus sub control judiciar timp de 60 de zile pentru acuzația că ar fi cerut mită 700.000 de euro.

„Băi procurorule, băi DNA, las-o încolo că pute... Ăsta a făcut Academia SRI. Dacă nu era de-al lor, îl reținea. 24 de ore. De ce îl reținea? Pentru lucruri din ăstea, alții au fost arestați preventiv. Îl reținea și cu propunere de arestare preventivă îl trimitea la judecătorie... Nu înțelegeți că ei au cerut consemnare la domiciliu? Și noi am stat arestați la domiciliu și nu am cerut 700.000 de euro”, afirmă Ion Cristoiu.

Jurnalistul merge mai departe cu această teorie, spunând că ar fi vorba de un aranjament care s-ar fi făcut chiar cu acordul directorului Unifarm,  pentru a da senzația că instituțiile reacționează la acuzațiile din presă privind corupția în cazul achizițiilor din timpul pandemiei.

„Părerea mea este următoare. El este de al băieților ... Era clar că au făcut achiziții. Cred că e ofițer... O să ziceți cum să te lași așa? Păi, nu știți ce sunt serviciile? Dacă lucrezi acolo îți zice (...) oricum, nu e arestat. Cel mai important este să nu te rețină, are control judiciar pe 60 de zile”, a explicat jurnalistul.
 
Consiliul de Administrație al Unifarm a decis, miercuri, suspendarea din funcție a directorului general Ionel Adrian, plasat sub control judiciar de către DNA, după ce ar fi cerut 760.000 de euro mită pentru atribuirea unui contract pentru achiziția de măști și combinezoane în plină pandemie.
 
Directorul general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este cercetat sub control judiciar de către DNA, pentru mai multe infracțiuni, printre care luare de mită și abuz în serviciu, după ce ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firmă, pentru atribuirea unui contract de achiziție de echipamente de protecție împotriva coronavirusului. DNA îl acuză pe Ionel Adrian și de abuz în serviciu și complicitate la trafic de influență. Pentru mita promisă, Adrian Ionel ar fi semnat cu o firmă din Turcia, un contract de achiziție a 250.000 de combinezoane și trei milioane de măști chirurgicale, în valoare de aproape 63 de milioane de euro. După livrare, produsele sanitare s-au dovedit de o calitate mult mai slabă decât cea prevăzută în contract.