Analistul politic Ion Cristoiu spune că refuzul premierului Dăncilă de a demisiona după condamnarea lui Liviu Dragnea face parte dintr-un mare plan pus la cale de marile puteri și serviciile secrete occidentale, susținând că acestea nu ar fi străine nici de alegerea lui Klaus Iohannis, scrie Mediafax.

Ion Cristoiu a afirmat luni, la emisiunea Marius Tucă Show, că Liviu Dragnea și PSD nu a avut în spate niciun serviciu secret sau vreo mare putere occidentală, povestea cu CIA, americanii și Mossad-ul fiind una falsă.
„În momentul acesta, Viorica Dăncilă merge exact potrivit planului. De ce este important ... Aseară ( duminică, n.r.) dacă anunțau demisia toți rămâneau cu planurile pe masă. Dvs știți că în noiembrie 1989 și Occidentul și Moscova aveau o neliniște ca nu cumva Ceaușescu să-și dea demisia? Le strica tot planul. Pentru că planul lor era nu demisionează.... Deci planul lor a fost așa. Liviu Dragnea vine duminică seara și spune că nu demisionează, că l-au studiat și pe el bine, nu-i așa? Și-atuncea au continuat cu acest circ de astăzi. Arhitectul acestui plan nu e din interior. Vine din Europa pentru că ... haideți să vă spun... judec ca istoric cazul Dragnea. Multă vreme până la decizia de astăzi, că între noi fie vorba, nu ne aud telespectatorii, dacă tu ești cel mai tare din România desființezi Înalta Curte. Cel mai tare om din România, așa zice strada, cel mai forțos, este urmărit de jurnaliști la pușcărie. Asta nu înseamnă că era un om tare. Decizia dacă e politică eu fac în așa fel încât, repet, desființez Înalta Curte. Deci din punctul acesta de vedere este clar că aici Liviu Dragnea și PSD nu a avut pe nimeni în spate. Toate poveștile alea că au americanii, că au CIA, e falsă. În momentul în care pornești un război cu multinaționalele te bazezi pe cineva, pe alte multinaționale. El nu s-a bazat pe nimic. Acum ne dăm seama că nu era pe nimic. Că dacă era pe ceva, azi noapte veneau niște tipi de la CIA la toți trei judecătorii și le spunea Stați cuminți. Nu! Probabil că a venit de la BND, nu de la.... Deci eu cred că în cazul de față a fost o legendă cu sprijinirea lui de către Mossad, nu l-a sprijinit nimeni. El era pe cont propriu că altfel nu ajungea la închisoare. Haideți să fim serioși”, a explicat analistul politic.

În acest context, Ion Cristoiu a dezvăluit cum, în decembrie 2014, cu două zile înainte de turul al doilea, a aflat că Iohannis va fi ales președintele României.

„Vinerea, înaintea celui de-al doilea tur, m-a sunat domnul președinte Traian Băsescu. Probabil că a sunat toți liderii de opinie și mi-a zis că gata rezultatul e că vine Iohannis. Și eu am zis: 'Și americanii unde sunt?', mă rog, o reacție. Și a zis: 'Păi americanii au pierdut'”, a dezvăluit jurnalistul.

Ion Cristoiu a mai spus că planul căruia i se conformează premierul Dăncilă nu a fost creat în țară.

„Marile puteri, serviciile secrete sunt arhitectul acestui plan”, a susținut analistul politic.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews