ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„A participat Klaus Iohannis la Revoluție? A ieșit în stradă asemenea a mii de oameni înainte de 22 decembrie 1989, sfidînd Securitatea și Armata? Evident, nu”, scrie jurnalistul Ion Cristoiu pe blogul său. Ion Cristoiu readuce în prim-plan momentul decembrie 1989, reamintind, pe baza unui interviu pe care i l-a luat lui Klaus Iohannis, în 2014, ce făcea președintele României în acele zile. Ce spunea atunci Iohannis despre evenimentele de-acum 30 de ani și cum s-a răzgândit, între timp, sub influența unui consilier prezidențial, susținând „teza Revoluției”.


„În cadrul interviului de la Realitatea Tv din 22 septembrie 2014, l-am întrebat pe Klaus Iohannis ce-a făcut în decembrie 1989. Așa cum se poate vedea din transcriere, dar și din banda video, Revoluționarul de azi Klaus Iohannis a stat cu nevasta la căldurică în zilele cînd alții ieșeau în stradă. Pe 22 decembrie 1989, după Căderea lui Ceaușescu a ieșit și el în Piață, să sărbătorească împreună cu nevasta și prietenii.
Cînd a început să se tragă, a tulit-o acasă! Alții au rămas pe străzi, ca să înfrunte gloanțele”, scrie Ion Cristoiu, publicând pe blog și pasajul în care Iohannis povestește cum a trăit el momentul 1989.

„Contrazicînd Rechizitoriul Parchetului General, pe care l-a salutat la vremea apariției, dar acum îl neagă sub influența consilierului Andrei Muraru, sfetnicul de taină al lui Klaus Iohannis, un fel de Gavrilă Marinescu pentru Carol al II-lea, autorul multor intrigi, diversiuni antidemocratice și ilegalități, care l-ar putea duce la pușcărie cînd vor fi descoperite (afacerea cu dosarul lui Traian Băsescu de la CNSAS a fost dirijată de Adrian Muraru, adevăratul șef al CNSAS, PSD-istul Constantin Buchet fiind un simplu ducător de servietă), Președintele României susține teza Revoluției din decembrie 1989. Dacă a fost Revoluție, așa cum spune pe toate drumurile Klaus Iohannis, atunci ar trebui să-l elogiem pe Revoluționarul Ion Iliescu”, susține jurnalistul.

Dar, adaugă Ion Cristoiu, acum Ion Iliescu lipsește, locul său fiind luat de „Revoluționarul Klaus Iohannis”. „A participat Klaus Iohannis la Revoluție? A ieșit în stradă asemenea a mii de oameni înainte de 22 decembrie 1989, sfidînd Securitatea și Armata? Evident, nu. Noi nu-i pretindem lui Klaus Iohannis din decembrie 1989 să-și fi riscat viața, cum au făcut-o mulți concetățeni. Noi îi cerem însă să pună capăt imposturii de Revoluționarul numărul unu al Patriei, la aniversarea a 30 de ani de la Evenimentele din decembrie 1989”, conchide Cristoiu.
 
Citiți textul integral AICI.