ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Jurnalistul Ion Cristoiu susține că SRI și SIE au orchestrat ”Operațiunea Trecerea guvernului Orban” și mulți dintre cei care au trădat din PSD și Pro România ar fi, de fapt, ofițeri acoperiți care au fost activați și au votat la ordin. În același timp, jurnalistul consideră că politicienilor ar trebui să li se interzică să mai folosească anumite cuvinte precum patrie, stabilitate, viitor, interes național, pe care aceștia, prin acțiunile lor, nu fac decât să le pângărească.
 
”Este o zi tristă pentru siguranța națională deoarece pentru ”Operațiunea Trecerea guvernului Orban”, SRI și SIE au fost obligați să deconspire vreo 10 politicieni oficeri acoperiți. De regulă, serviciile evită deconspirările, dar numai când este o comandă vitată își sacrifică oamenii. Este o comandă vitală și au sacrificat niște oameni, cel puțin pe Mihai Tudose l-au sacrificat, așa, din scurt. Tudose este europarlamentar și nu înțeleg de ce l-au sacrificat. Pornind de la ceea ce spunea Mihai Tudose, o să inițiez o petiție prin care să interzicem politicienilor să folosească anumite cuvinte, de exemplu ”patrie”. Să facem o listă de cuvinte pe care ei să nu le poată pângări prin luarea lor în gură: patrie, stabilitate, viitor, interesul național. Este limpede că am avut parte de o operațiune de sacrificare a unor ofițeri acoperiți. Există un lucru bun: n-au fost obligați să deconspire de la PSD. Pentru această operațiune de pregăteau două loturi: una cu cei pe care i-am văzut și un lot de vreo 20 de la PSD și atunci aruncau în aer unitatea mobilă de la PSD.”, a spus Ion Cristoiu, în cadrul emisiunii ”România 9”, de la TVR.
 
Reamintim că marți Guvernul Orban a trecut de votul de învestire și cu ajutorul „trădătorilor” din PSD și Pro România, Mihai Tudose, fiind primul care a anunțat că va sfida recomandarea lui Victor Ponta și că va vota noul Cabinet. Patru parlamentari social-democrați și 7 din partidul condus de Victor Ponta au încălcat directivele șefilor de partid și au votat pentru noul executiv. 
 
Fostul premier Mihai Tudose a fost acuzat de legaturi cu serviciile secrete chiar de unii membri PSD.  Fostul pesedist Cristian Rizea l-a acuzat pe Mihai Tudose că ar fi ofițer acoperit, alături de alți membri ai formațiunii. În contextul discuțiilor lansate la acea vreme de Liviu Dragnea despre necesitatea eliminării ofițerilor acoperiți din instituțiile publice, Rizea spunea: "În sfârșit un lucru bun face și Dragnea: «retragerea acoperiților din instituții»! Sper să-i elimine în primul rând pe acoperiții din PSD: domnii deputați Mihai Tudose, Gabriel Vlase, Georgian Pop, Marcel Ciolacu și mai sunt vreo 2-3... (unii chiar primari de sector)”.