ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În „Gândul de luni”, jurnalistul Ion Cristoiu scrie pe blogul său că dezastrul în cazul celor două Ordonanțe poate fi un moment benefic în PSD de a-l da jos de la conducerea partidului pe Liviu Dragnea.

Jurnalistul consideră  că decizia premierului Sorin Grindeanu privind adoptarea și abrogarea ordonanței a fost mai degrabă o decizie luată la ordinele lui Liviu Dragnea.

„Deși adoptată de Guvern în unanimitate, Ordonanța din 31 ianuarie 2017 n-a beneficiat de o justificare publică din partea premierului Sorin Grindeanu. S-a creat impresia stînjenitoare a unei decizii luate de premier la ordinele lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a avut o poziție ciudată față de Ordonanță. Deși în unele momente a apărat-o, a făcut-o atît de neconvingător, încît a lăsat impresia unei disocieri lașe de premier, care și-a asumat Ordonanța la ordinul lui Liviu Dragnea:

Sorin Grindeanu a fost cel care și-a asumat Ordonanța.

El, Liviu Dragnea, n-are nici o treabă cu asta.

În cele mai multe situații însă, Liviu Dragnea s-a desolidarizat de Ordonanță.

Sorin Grindeanu a fost penibil în comunicarea ambelor Ordonanțe.

Ion Cristoiu susține că dezastrul în cazul celor două Ordonanțe poate fi un moment benefic în PSD de a-l da jos de la conducerea partidului pe Liviu Dragnea.

„Asta înseamnă răsturnarea dictaturii lui Liviu Dragnea în PSD.
Fie prin renunțarea de bunăvoie a lui Liviu Dragnea la controlul absolut.
Fie prin debarcarea lui Liviu Dragnea de la șefia PSD.
Nu există altă cale.
Nu numai pentru PSD, dar și pentru România", conchide jurnalistul "Gândul de Luni".