ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Analistul politic Ion Cristoiu atrage atenția că președintele Iohannis și soția sa, Carmen, fac obiectul unei campanii de imagine în presa „de cartel” al cărei scop este exacerbarea rolului șefului statului la nivel internațional, recentul summit NATO de la Londra fiind un exemplu, potrivit Mediafax, citat de Stirpesurse.

Jurnalistul a explicat joi, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, că o caracteristică a campaniei „de umflare” a imaginii lui Klaus și Carmen Iohannis este transformarea unor elemente obișnuite de protocol în ceva unic, amintind de epoca Ceaușescu. „Pe vremea lui Nicolae Ceaușescu era o misiune, o sarcină a presei de a arăta importanța internațională a lui Ceaușescu, care chiar era, adică chiar era. Asistăm acum la ora actuală la un fel de umflare cu gura a unui balon care se numește «importanța internațională a lui Klaus Iohannis». De ce spun, pentru că elemente de protocol sunt prezentate de presa mituită, așa îi spun eu, de Cartel, ca fiind unicități. De exemplu s-a făcut mare tărăboi de faptul că regina a stat de vorbă cu Carmen Iohannis, păi regina a stat de vorbă în cadrul unui protocol, nu are nici o semnificație. Aaa, dacă cu celelalte dădea mâna și pe ea o îmbrățișa și spunea ceva la ureche, ziceam, aici e o chestie deosebită”, a explicat analistul politic. Ion Cristoiu a arătat că, pe lângă președintele Iohannis, „presa de cartel” se ocupă și de imaginea soției acestuia, Carmen, și a criticat relatările conform cărora, la întâlnirile oficiale, aceasta reușește să eclipseze toate celelalte doamne prezente prin apariția sa.

„Nu mai spun de toate prostiile alea că doamna Iohannis a eclipsat-o pe Melania Trump. Să știți că Bogdan Iacob tot el a făcut acum un bilanț senzațional, cred că l-a și publicat, în care a arătat că ea a eclipsat pe toți, mai țineți minte? A devenit un clișeu, a eclipsat-o pe regina Iordaniei, a eclipsat-o pe prințesa Spaniei, a eclipsat-o pe Melania Trump, a eclipsat-o pe doamna Macron, înțeleg că ea le eclipsează pe toate, acuma nu vreau eu, sunt bărbat, nu vreau să fiu răutăcios să spun, domnule, chiar așa? Dar este rușinos că am o asemenea presă care ori ne crede proști, ceea ce poate are dreptate că noi înghițim toate astea și în care transformă în elemente de protocol... vă dau un exemplu: deci zice titlu, nu mai dau că toate au fost titluri, «Klaus Iohannis va fi primit de regina Angliei», el a fost primit împreună cu toți ăia... Nu mai spun că la astea cu regina Angliei, e păcat”, a susținut jurnalistul.

În acest context, analistul politic a anunțat că va lansa cristoiublog.ro o rubrică nouă, „Presa care behăie”.
 
Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marți, în marja reuniunii NATO de la Londra, cu omologul său american, Donald Trump, cei doi fiind însoțiți de nevestele lor, Carmen și Melania. 
 
Site-ul Pro TV nu a ratat ocazia de a-i aduce  osanale lui Carmen Iohannis, postând un mesaj în care nici mai mult nici mai puțin a susținut că aceasta ar fi eclipsat-o pe Melania Trump la recepția oferită de către regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.