ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul USR Dan Barna va candida la prezidențiale și va intra în turul al doilea cu Klaus Iohannis, afirmă Ion Cristoiu. Jurnalistul a dezvăluit, în emisiunea "Gândurile lui Cristoiu”,că Barna și Cioloș s-au certat și că se vor face presiuni asupra liderului USR pentru a intra într-un posibil guvern, scrie Mediafax.

Ion Cristoiu a susținut că liderul USR, Dan Barna, a procedat corect când a refuzat participarea la o viitoare guvernare și a onorat invitația la o emisiune de la Antena 3.

"Am avut câteva mișcări foarte interesante care deja mă fac să-mi crească stima față de USR și să cred că nu mai e chiar atât de spontan. Prima a fost refuzul de a participa la guvernare. Era cea mai mare capcană pentru că electoratul lor era un electorat care respinge toată clasa politică, da? Antisistem. În momentul în care ei intrau, nu numai că intrau, dar câte ministere puteau să obțină, 3-4, da? Păi și veneau băieții și tocau ministerele alea... adică PSD se unea cu PNL și cu Securitatea și-i tocau de nu se vedeau. Ăsta era un gest care mi-a spus că undeva sunt mult mai deștepți decât cred eu. Doi, s-au dus la Antenă, nu a fost o prostie”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu spune că Dan Barna va candida la alegerile prezidențiale, un scenariu fiind ca liderul USR să intre în turul al doilea cu Klaus Iohannis.
"După părerea mea, da. Și cred că scenariul este ca în turul doi să intre Barna cu Klaus Iohannis. Între timp, vă dau o știre, Barna și Cioloș s-au certat, normal, e o chestiune românească și politică, dar oricum, nu știu dacă se vor împăca sau nu, probabil asupra lor vor fi presiuni, mai ales asupra lui Barna, să participe la acest guvern, că fără participarea lor, nu...”, a dezvăluit jurnalistul
Ion Cristoiu, care a explicat că motivul certei între liderii USR și PLUS ar putea fi vulnerabilitățile lui Dacian Cioloș, care, ca militar la Securitate, a păzit strada pe care locuia disidenta Doina Cornea, fiind și nepotul generalului Virgil Ardelean, fostul șef al serviciul secret al MAI – DIPI, fosta "Doi și-un sfert".

„Probabil că domnul Dacian Cioloș știe scenariul că el să fie... vulnerabil este Dacian Cioloș care e trecut. Să știți că povestea aia cum a stat el la intersecție, că e nepotul lu’ ăla nu l-a atins încă pentru că era ura față de PSD. La momentul actual, orice partid cu excepția PSD trebuie să ia în calcul că s-a terminat ura. Și în aceste condiții tu trebuie să faci o strategie pozitivă pentru că nu mai ai pe cine să urăști. Dreapta a pierdut enorm prin închiderea lui Liviu Dragnea. Nu numai el. Au pierdut toți și strada, și Facebook-ul, că se alimentau din asta, până la urmă ai impresia că l-au arestat în favoarea PSD-ului”, a susținut jurnalistul.

În opinia sa, după eșecul de a prelua conducerea Camerei Deputaților prin Raluca Turcan, PNL și Iohannis trebuie să se replieze pentru a-și asigura succesul electoral, iar ținta va fi Primăria Capitalei condusă de Gabriela Firea.