Jurnalistul Ion Cristoiu scrie, în Gândul de Marți, despre situația școlilor românești din Ucraina, care a adoptat o nouă lege Lege a Educației prin care introduce sistemul de 12 clase și desființează sistemul de învățământ în limba maternă, iar școlile actuale cu limba română de predare vor fi lichidate.
 
 Cristoiu spune despre Ucraina că are unul dintre „cele mai sinistre” regimuri din Europa, unul care exprimă printre cele mai negre naționalisme din lumea modernă. „Ucraina independentă e roasă de complexul statelor care vor să demonstreze cu orice preț că ele există”. Persecutarea minorităților, spune jurnalistul, nu este o surpriză, în contextul în care, în istoria ultimilor 100 de ani, Ucraina a întrecut „fasciștii nemți” în lichidarea minorităților, a evreilor îndeosebi.

În opinia jurnalistului, lipsa unei reacții oficiale din partea conducerii țării către Ucraina nu este o lipsă de interes sau o incapacitate, în ciuda semnalelor trimise de românii din Ucraina, la București, ci vizează „slugărnicia României față de alintata Occidentului”, vecinii de la nordul țării.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.