ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu susține că dacă președintele Iohannis se menține la actualul scor din sondaje, în jur de 35%, nu mai are șanse la un nou mandat la Cotroceni. Jurnalistul a afirmat la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” că, în acest caz, candidatul Iohannis va fi înlocuit, potrivit Mediafax.
 
„Din punct de vedere al electoratului, sigur o să scadă, dacă merge așa. Nu este exclus, nu știu, nu mă pricep, ca toată această perioadă care nouă ni se pare că el e abulic, să fie totul o tactică. Nu e bine să intri în campanie cu un scor foarte mare, că nu ai de unde lua. Adică un scor foarte mare obținut din consum. Klaus Iohannis este cel de acum. Are un scor, problema este că ori rămâne așa și este terminat pentru că vin contracandidații care iau din electorat, se duc prin piețe, cutare, cutare, ori el se schimbă, e posibil, și începe să lucreze. Se duce prin piață, se apucă să dea interviuri, se pune să dea flori și în acel moment șocul electoral e uriaș. Sunteți de acord , da? Păi stai puțin că ăsta nu e chiar așa. El are un mare avantaj, e atât de jos în acest moment”, a afirmat Ion Cristoiu.
 
El a explicat că dacă Iohannis se va menține foarte jos, nimeni nu își îngăduie să piardă Președinția și va rămâne pe tușă. Întrebat dacă este posibil ca Iohannis să se retragă sau să fie retras, Ion Cristoiu a răspuns: „Să fie retras, că nu e după el. Nu își îngăduie nimeni să piardă președinția (...) e după Codruța. Dintre concurenții lui, e cea mai bine plasată și la care se lucrează. Noi am spus că în cazul ei sunt două scenarii: ăla cu procurorul european și cel electoral, la care se lucrează întruna”, a spus Ion Cristoiu.

Jurnalistul a arătat că, dându-se alarma că Iohannis stă prost în sondaje, și PNL va susține varianta Kovesi, care va fi o soluție la presiunea electoratului. "Va fi plânsul lui Traian. Stolojan era blocat în 2004, nu mai creștea și atunci au făcut sondaje în 2004, din câte vedeți viața e făcută din sondaje. Și atunci au spus <are potențial Traian>. Traian Băsescu a promis electoratului din București că nu renunță la funcția de primar și atunci au înscenat povestea că ăla e bolnav și atunci Băsescu de aceea a plâns, a plâns că moare Stolojan. Ca să vedeți ce comedie, că uite, slavă Domnului, ăsta trăiește bine mersi. Și atunci s-a făcut această schimbare mult în avantajul lui Traian, al dreptei. Dacă vii înainte de campanie sau cu o lună, două, și spui <jale mare, domnul Iohannis are 20% și Dragnea 80%>, atunci începe alarma. Și începe presiunea electoratului, <băi faceți și voi ceva, găsiți o soluție. Să se retragă ăla și să o rugăm în genunchi pe Codruța>. Nu vi se pare normal? Va fi o situație de alarmă”, a susținut Ion Cristoiu.