Jurnalistul Ion Cristoiu emite o teorie interesantă, potrivit căreia, președintele Klaus Iohannis a făcut-o, fără să vrea, pe Lia Olguța Vasilescu cel mai bun candidat pentru prezidențiale, ridicând-o pe aceasta, prin refuzul la minister, la înălțimea de principal adversar, transmite Mediafax.

„Nu are nimic cu ea, cred că am greși dacă am merge pe o parte de psihologie << Klaus Iohannis are ceva cu persoana Olguța Vasilescu>>. Cred că e un calcul electoral care ar consta în următoarele: primul- destabilizarea PSD sugerând, printr-o mașinărie de zvonuri, că ceea ce face el e în înțelegere cu Liviu Dragnea ca să o înlăture pe Lia Olguța Vasilescu de la șefia unui minister.

El avea nevoie, după concesia uriașă de semnare a celor de pe lista de remaniați, dacă era o poziție anti-PSD categorică nu semna toată lista și era o lovitură cumplită pentru PSD, dar pentru a arăta că e anti-PSD, adresându-se electoratului telefist, a ales întruchiparea pesedismului. Lia Olguța Vasilescu este, pentru electoratul PSD și a lui Klaus Iohannis, întruchiparea electoratului PSD- este bună mediatic, e mușcătoare, a luptat împotriva sistemului pe bune, a fost singura din PSD care l-a atacat fără menajamente pe Klaus Iohannis. Dacă era vorba de competențe, președintele putea să ia pe orice alt ministru, dar a făcut-o pentru a arăta electoratului taliban că țintește o vedetă PSD”, a declarat Ion Cristoiu, pentru MEDIAFAX.

„Trebuia să facă și el ceva pentru a dovedi electoratului său tefelist că este șef, electorat care i-a reproșat în cazul Kovesi niște slăbuciuni. E vorba de un calcul”, a completat jurnalistul.