ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a reacționat într-unul dintre jurnalele lui video recente față de diverse aserțiuni ale lui Iulian Fota, profesor la Academia SRI, director la Institutul Diplomatic Român și fost consilier prezidențial.
 
Publicistul, criticat de Fota într-un comentariu pe Facebook a replicat, spunând că Fota e „un dobitoc” și că dacă ar face astfel de afirmații ca persoană privată i le-ar trece cu vederea, însă el este un demnitar al statului român și profesor universitar la Academia SRI, poziții din care nu-și poate permite să disemineze teorii ale conspirației, cum că toți cei care contestă într-un fel sau altul establishment-ul actual ar fi agenți ai unor organizații subversive, care vizează diluarea occidentalizării în România. Iar asta, în contextul în care premierul Florin Cîțu tocmai îi etichetase drept „teroriști” pe contestatarii restricțiilor impuse de guvern sub pretextul pandemiei. Redăm considerațiile lui Ion Cristoiu:

„Iulian Fota ăsta este un dobitoc! O spun cu cea mai deplină responsabilitate. E un tip care a fost consilierul pe securitate al lui Traian Băsescu și, ca toți cei care au fost în jurul lui Traian Băsescu, e un șmecher, un bandit: el a fost cel care a vrut să introducă ideea că presa e o problemă de siguranță națională. Dacă ar fi numai dobitoc și ar scrie pe Facebook-ul lui, n-ar fi nimic. Dar, omul acesta este un mare șef în țara lui Klaus Iohannis. A fost numit de guvernul lui Iohannis director general al Institutului Diplomatic Român. Deci d-l Iulian Fota are salariu din banii noștri. O să vedeți ce-a scris el pe Facebook și ceva este în neregulă, pentru că el nu e de capul lui! Dar nu numai atâta: este și conferențiar universitar la Academia Națională de Informații, adică la Hellvig. Nu este prima dată când spune tâmpenii, unii spun că se îmbată și scrie tâmpenii.”, a spus scriitorul, oferind și un exemplu: „Este cel care a scris pe Facebook că Eminescu a reprezentat interesele moșierimii și, din cauza asta, voia să țină România departe de Europa. Ce treabă are omul ăsta cu Institutul Diplomatic Român? Poate a lucrat în diplomație, poate e arhivar, poate e istoric, mi se pare normal ca în cadrul acestui Institut Diplomatic să fie unul care are treabă. Doctor în științe politice! Ca și Radu Tudor. Profesor asociat la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, a fost consilier prezidențial pentru securitate națională și șef al Departamentului Securității Naționale din cadrul Administrației Prezidențiale a d-lui Traian Băsescu, director al Colegiului Național de Apărare, director al Colegiului Național de Informații, consilier în cadrul Departamentului pentru Integrare Euro-atlantică și Politica de Apărare din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Nu văd ce legătură are cu Institutul Diplomatic! Poate că are legătură cu SRI, poate că are legătură cu Armata? Bun, nu contează. Este cultivat de presa SPP-istă și SRI-stă și spune numai prostii. Repet, este omul care a vrut să introducă pe vremea lui Traian Băsescu presa ca atentat la siguranța națională, este cel care l-a denunțat pe Mihai Eminescu ca fiind slugă a conservatorilor, a moșierimii, voia să ne țină departe de Europa. (...) Păi dacă și Cîțu a zis că noi suntem „teroriști”...”, a mai spus Ion Cristoiu.