ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noua ordonanță privind Justiția este intens criticată de magistrați, de președintele țării și de liderii Comisiei Europene. Prima consecință a actului normativ: se schimbă regulile de desemnare a procurorilor de rang înalt, iar judecătorii vor putea și ei să conducă marile parchete. De asemenea, actul normativ aduce independența deplină pe investigații nou înființatei secții pentru investigarea magistraților. Jurnalistul Ion Cristoiu consideră că această OUG este una cu dedicație, prin care Liviu Dragnea își creează propriul DNA ca instrument de răfuială politică. ”OUG transformă Secția de investigare a magistraților într-un fel de DNA”, spune jurnalistul, care consideră că odată cu acest act normativ, se face un pas uriaș către crearea unui Stat paralel al liderului PSD.


”E vorba de o OUG cu dedicație. Liviu Dragnea are deja numele celor care trebuie să ajungă șefi la Parchete. Printre acestea sînt și nume de judecători. Unii fără vechime. De judecători care au fost însă procurori. Pentru ca acești magistrați supuși lui Liviu Dragnea să ajungă șefi la Parchete, în virtutea celor 45 de zile, s-a dat OUG.

La înființarea DNA m-am numărat printre cei care au obiectat la crearea unui statut aparte pentru o Secție a Parchetului general. DNA e fără rost chiar ca Unitate specializată în anticorupție. Admițînd că era o necesitate, DNA trebuia să fie egală cu DIICOT în materie de prerogative. Ni s-a spus atunci că lupta împotriva corupției impune această aberație. OUG transformă Secția de investigare a magistraților într-un fel de DNA. DNA primise puteri aparte, pentru că șefii de la vremea respectivă erau oamenii regimului Băsescu. Vine acum regimul Dragnea și dă Secției un statut aparte pentru că șefii Secției sînt oamenii săi.

E limpede.

Liviu Dragnea își face propriul DNA ca instrument de răfuială politico-mafiotă.

OUG din 19 februarie 2019 e un pas uriaș către crearea unui Stat paralel al lui Liviu Dragnea", scrie Ion Cristoiu pe blogul său.