ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doar 12% dintre români s-au vaccinat, respectiv 2.6 milioane, ceea ce este un eșec total, apreciază cunoscutul publicist Ion Cristoiu. Florin Cîțu s-a umflat în pene degeaba. Nu el a decis măsurile de relaxare, ci președintele, ca să ascundă acest eșec, mai spune Ion Cristoiu în Jurnalul său video, în care amintește și de observațiile lui Bogdan Tiberiu Iacob de la InPolitics, reproduse ieri și de ActiveNews, și anume:

„(...) Nu sunt multe zile de cînd, în ultima săptămînă din aprilie, premierul ne transmitea cu gurița lui că este cam devreme renunțarea la mască de la 1 iunie. „La 1 iunie e cam devreme, dacă avem ținta de 35%, nu. Trebuie să ne gândim să renunțăm la mască după ce vom avea cele 10 milioane de persoane vaccinate”.
Pe 6 mai, Klaus Iohannis ne ține în priză: ”Nu vreau să ne amăgim singuri, pandemia nu a dispărut. Virusul este în societate. E foarte clar că, până când avem un număr mare de români vaccinați, trebuie să respectăm în continuare restricțiile”.

Acum doar 4 zile, pe 9 mai, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, ne informa, la Prima TV: „Sunt de acord că, atunci când suficientă populație va fi vaccinată, nu mai există motiv de restricții, dar încă nu suntem în acel moment”.
Și ne mai dădea o veste proastă: ”Nu este posibil în acest ritm de vaccinare să ajungem la ținta de 5 milioane până în luna iunie”.
„Cred că încă înainte de luna septembrie am putea să începem să renunțăm la mască în spațiile deschise” mai anunța ministrul. (...)”

Ascultați opiniile lui Ion Cristoiu mai sus.