ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu declară că puterea de la București a fost forțată de exemplul Occidentului să anunțe măsuri de relaxare a restricțiilor după 15 mai, altfel, dacă ar fi fost după președintele Iohannis, am fi rămas în stare de urgență încă doi ani, informează Mediafax.
 
 
„La nivelul puterii s-a creat o poftă uriașă de a continua această stare, de a continua. Și-au dat seama ce bine e în starea de urgență. Din nenorocire pentru ei, Occidentul a început să relaxeze aceste măsuri. Dacă ar fi fost după Klaus Iohannis, ne ținea în stare de urgență încă doi ani pentru că este și foarte ușor de gestionat o stare de urgență.   Nu te critică nimeni, nu se opune nimeni, nu protestează nimeni, nu ai adunări publice, site-urile le poți interzice în orice moment sub pretextul că a dat fakenews. Din nenorocire, românii sunt conectați la Occident și au văzut că în toate marile țări democratice are loc o relaxare. Și atunci, a fost și el obligat să zică hai să facem relaxarea. Sigur, a pus-o pe 15 mai”, a afirmat Ion Cristoiu.
 
În opinia jurnalistului, puterii nu-i convine să revină la viața într-un stat de drept și atunci, până la găsirea unui mijloc de a prelungi starea de urgență, menține psihoza virusului ucigaș cu ajutorul diversioniștilor, al cioclilor apocaliptici.
 
”Acest anunț cred că l-a făcut durându-l ficatul pentru că după 15 mai viața politică trebuie să revină la statul de drept. Asta nu le convine și atunci încearcă să inventeze. Pe de o parte, diversioniștii, cioclii apocaliptici sunt prezenți pe toate televiziunile și ne sperie și mai tare. Ca să mențină această stare de urgență, această stare de excepție, antidemocratică, în care, teoretic, opinia publică e de partea măsurilor antidemocratice, anticonstituționale, de multe ori ilegale se păstrează această panică stați un pic că vârful nu a venit încă, s-a inventat vârfurile în fierăstrău (...) o să fie și în noiembrie. Se încearcă această menținere a psihozei virusului și în paralel se caută tot felul de șmecherii prin care s-ar putea prelungi”, a susținut publicistul
 
Ion Cristoiu susține că dacă se va menține această stare de panică, apocaliptică, Parlamentului îi va fi foarte greu să respingă starea de urgență, deoarece până la vot se va mări din pix numărul infectaților și al decedaților. În acest context, jurnalistul nu crede că Spitalul de boli infecțioase de la Timișoara a reușit să vindece chiar toți pacienții de COVID 19, suspectând că fie a tratat doar bolnavi cu simptome ușoare, fie a declarat pacienții infectați ca decedați din altă cauză.
 
Jurnalistul mai spune că introducerea stării de alertă este destul de dubioasă și că regimul Iohannis este conștient că instrumentele și avantajele stării de urgență vor dispărea, motiv pentru care va inventa orice ca să le păstreze.
 
 „Am încercat să văd care e temeiul legal. De fapt, temeiul legal este o ordonanță de urgență din 2004 care a devenit lege în 2005, apoi cu modificări în 2014.Este o lege care instituie situația de urgență. Deci nu o să mai avem stare de urgență, o să avem situație de urgență pe baza căreia se va da o stare de alertă. Oricum, garantez, că vor încerca orice ca să poată să prelungească această anomalie, această putere uriașă pe care le-a dat-o starea de urgență. Vor încerca prin tot felul de mijloace, de trucuri (...) instrumentele, avantajele de  până acum pentru regimul Iohannis or să dispară. Și atunci ei simt nevoia să țină stare de urgență, situație de urgență, stare de alertă până la alegeri. Dacă alegerile vor avea loc în decembrie, le vor păstra. În sensul acesta cred că putem interpreta știrile care vin în legătură cu posibilitatea instituirii unei stări de alertă”, a explicat Ion Cristoiu”.