ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Raed Arafat este triplu responsabil de tragedia de la Victor Babeș afirmă și argumentează publicistul Ion Cristoiu în Jurnalul său TV, disponibil mai jos.

În același timp, aflăm din EVZ că un deputat USR ar fi avut informații despre decesele pacienților de la „Victor Babeș” încă de la ora 15.00, deși Raed Arafat și Vlad Voiculescu susțin că noua oroare din sistemul medical bucureștean s-ar fi petrecut la 17.00 iar încă alte trei ore s-au chinuit să-și aranjeze comunicate din care să iasă cât mai bine, păstrând Omerta. În mod normal, după atâția morți, cei doi ar fi trebui să fie astăzi deja parte din trecutul monstruos al sistemului politic actual. Dar nu, ei sunt tot acolo, călare pe butoane și ciolane, după noi și noi decese de care sunt responsabili direct sau indirect.

„Unde e Guvernul, unde e Iohannis, unde sunt paturile de la ATI?”, se întreabă Ion Cristoiu „Trei oameni au murit nevinovați doar fiindcă au venit la spital. Tu ai cumpărat tirurile, tu le-ai pus la dispoziția spitalelor, tu ești responsabil.”, a afirmat Cristoiu cu privire la Arafat. „Cîțu ăsta e normal? Or să mai moară și alții și alții, și nu se va întâmpla nimic. Arafat va rămâne tot acolo. În seara de luni am asistat la spectacolul unei putere arogante. Să fiți mulțumiți că au murit doar trei și nu 100, ne spune această putere.”, a afirmat Ion Cristoiu între altele.

Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență ar fi ținut la secret  tragedia de la Spitalul Victor Babeș timp de câteva ore, până ce informația a fost prezentată în presă.Tragedia a avut loc la orele 17:00, iar Emanuel Ungureanu susține că s-a întâmplat la orele 15:00, informează EVZ.

Potrivit unor surse, tragedia s-a produs în jurul orei 17.00, în timp ce deputatul Emanuel Ungureanu a explicat că, de fapt, totul s-ar fi întâmplat în jurul orei 15.00. Deosebit de grav este faptul că informațiile cu privire la tragedia de la Spitalul Victor Babeș au început să apară în jurul orei 20.00, atunci când au și fost prezentate de presă. Conducerea spitalului nu a sunat la numărul de urgență 112 atunci când defecțiunea s-a produs, ci a informat direct Departamentul pentru Situații de  Urgență.

Așadar, este posibil ca timp de câteva ore, decesul celor trei pacienți lăsați fără oxigen în unitatea mobilă de Terapie Intensivă din curtea spitalului a fost ținut secret. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost personal la Spitalul Victor Babeș. În momentul în care informațiile au fost făcute publice în presă, respectiv în jurul orei 20.00, atât Ministerul Sănătății, cât și Departamentul pentru Situații de Urgență au transmis imediat comunicate de presă pregătite din timp pentru a prezenta ce s-a întâmplat la Victor Babeș.

Detalii despre tragedie, aici: Trei morți la Victor Babeș după defectarea alimentării cu oxigen la TIR-ul ATI SMURD pus în funcțiune sâmbătă de DSU. Aceștia se adaugă altor trei morți după Scandalul Foișor: Oamenii lui Arafat au mutat pacienți care nu erau transferabili și au murit

Aflați AICI cele mai importante cazuri soldate cu morți, după Balș și Foișor, în care a fost implicat Arafat.