ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu insistă că șeful STS ar fi trebuit să demisioneze și susține că se pregătește un nou moment „Colectiv”, un argument fiind complicitatea șefului statului cu STS.

„Legea permitea orice gest. Nu văd care era problema să i se bată în ușă unui cetățean, nu era vorba să intri să tragi cu mitraliera în el. Trebuia să bați la ușă, nu răspundea , băteai în fereastră. Dacă nu era nimic suspect, îți cereai scuze și plecai. Dar în asemenea momente nimeni se supără dacă dai buzna peste el în casă. Tot ce se întâmplă acum mi se pare o precipitare nebunească, în primul rând o folosire a acestui caz pentru crearea unui nou moment Colectiv. Așa se explică și precipitarea Guvernului de a rezolva, și mai ales revoltătoarea complicitate a președintelui României cu STS, o complicitate explicabilă dacă ne dăm seama la fuga lui Traian Băsescu, de la o televiziune la alta, pentru a apăra STS. S-a dovedit prin transformarea fostului președinte în agent de sprijin al STS-ului, că de fapt este o instituție care a servit președintele. Traian Băsescu este dator STS, mai multe nu pot să spun, știe el mai multe decât noi, și acum îi sare în ajutor. În cazul de față, șeful de la STS trebuia să demisioneze. Nu ne interesează toate explicațiile sale publice și tehnice De ce nu demisionează? Pentru că îl are la mână pe Klaus Iohannis, așa cum l-a avut la mână și pe Traian Băsescu cu rezolvarea unor chestiuni ilegale ca instituție de forță”, a declarat Ion Cristoiu, pentru Mediafax.