ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Operațiunea Mortul”, adică mitingul de protest din fața Guvernului, de vineri seară,  a eșuat deocamdată, scrie jurnalistul Ion Cristoiu pe blogul său, comentând evenimentele din 10 august, în „Gândul de sâmbătă”.
 
Analizând tot ceea ce s -a întâmplat înainte de ziua de 10 august, cum a alimentat propaganda, pe diverse căi, DIVERSIUNEA și campania de convingere că la  protest vor lua parte un milion de oameni, Cristoiu ajunge și la momentul culminant al serii de vineri. La violențele din Piață, despre care spune că „au avut drept rol decisiv provocarea unei reacțiii violente din partea forțelor de ordine astfel încît mitingul să se soldeze cu un mort sau un grav rănit”.
 
„Victima urma să fie prezentată imediat de mașinărie drept produsul regimului dictatorial represiv, drept victimă a reprimării de către regimul PSD a libertății de a demonstra. Prin asta urma să se creeze emoția de tip Colectiv menită a scoate în stradă sute de mii de oameni mîniați pe represiunea din partea Dictaturii”, explică jurnalistul. Cristoiu susține că un rol-cheie în pregătirea diversiunii din 10 august l-a avut postul Realitatea TV,  „vârful de lance al diversiunilor puse la cale de SRI. 

„La ora 23 și ceva , mitingul nu se încheiase, iar mulțimea așa zis pașnică, fără nici o legătură cu Diaspora, marea majoritate fiind TeFeLiști din București, prezenți la toate manifestările de protest de doi ani încoace, nici nu se delimitase de huligani, nici nu plecase acasă, semn că așteptau ceva. Și acel ceva, așteptat și de mine, era Mortul. Pentru că încă de la campania de pregătire psihologică a acestui miting bizar, programat în toiul concediilor, fără nici o legătură cu un anume eveniment, cînd Parlamentul e în vacanță, s-a văzut că scenariul pus la cale de Regizori era cel etern folosit cînd vrei să provoci o emoție colectivă de tip Mînie față de un regim represiv.
Și anume Operațiunea Mortul.


 
Joi seara, la emisiunea Sandrei Stoicescu, am încercat, împreună cu moderatoarea, să descifrez tîlcurile demonstrației din 10 august 2018.
De fapt nu tîlcurile, ci bizareriile.
Teoretic, spuneam în cadrul emisiunii, mitingul din 10 august 2018 nu diferă prin nimic de mitingurile anti-PSD din ianuarie 2017 pînă acum. Din ianuarie 2017 pînă acum mișcările de stradă și-au pierdut suflul. Un motiv îl reprezintă absența condițiilor din ianuarie 2017. Nu s-a mai creat emoția cerută de protestul spontan. N-a mai fost vorba de nici o decizie a Guvernului împotriva căreia să se declanșeze o mișcare de stradă menită să blocheze luarea deciziei.
Și deodată, s-a născut și a crescut campania numită Marele miting, decisiv, revoluționar, al Diasporei din 10 august 2018.
Mitingul care avea să schimbe fața României, mitingul care avea să se înscrie în Istorie.


 
Originea campaniei stă în anunțul făcut în urmă cu o lună de șeful unei organizații a românilor din străinătate că pe 10 august 2018 vor veni la București direct de peste hotare, pentru a protesta în Piața Victoriei, un milion de oameni.
Atît autorul anunțului, cît și Rețeaua de presă a instituțiilor de forță, au tratat cu maximă seriozitate cifra:
Un milion de persoane.

Realitatea Tv, singura televiziune particulară finanțată de stat, pentru că se bucură de Înalta protecție a lui Klaus Iohannis, a fost încă de la prezidențialele din 2014 vîrful de lance al Diversiunilor puse la cale de SRI. Nu e de mirare că și acum s-a apelat la ea, după ce exercițiul de calibrare care a fost Diversiunea cu tăblițele rușinoase a reconfirmat încrederea Stăpînilor în fidelitatea ei de comando.

S-au creat astfel condițiile pentru a justifica violența de la mitingul din 10 august 2018. Spre deosebire de alte dăți Rețeaua nu numai că n-a mai indicat nevoia unui caracter pașnic, dar mai mult a justificat violența prin caracterul dictatorial al regimului PSD-ALDE și instrumentele constituționale nu mai sînt eficiente și mai ales nu mai sînt justificate. De aici violențele declanșate chiar de pe la ora 15, susținute de unitățile militare din presă, dar atenție! fără a fi condamnate de protestatarii ziși pașnici. Aceste violențe au avut drept rol decisiv provocarea unei reacțiii violente din partea forțelor de ordine astfel încît mitingul să se soldeze cu un mort sau un grav rănit. Victima urma să fie prezentată imediat de mașinărie drept produsul regimului dictatorial represiv, drept victimă a reprimării de către regimul PSD a libertății de a demonstra. Prin asta urma să se creeze emoția de tip Colectiv menită a scoate în stradă sute de mii de oameni mîniați pe represiunea din partea Dictaturii. Deocamdată Mortul nu s-a ivit. Deocamdată. Pentru că în nebunia lui de a fi el vedeta Președinției Consiliului UE, Klaus Iohannis e în stare de orice. Iar slugile de la Servicii sînt, la rîndul lor, în stare de orice pentru a-i îndeplini ordinele.”, scrie jurnalistul.