ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul și scriitorul Ion Cristoiu nu-și explică de ce România, în ciuda curentului european, continuă vaccinarea cu serul AstraZeneca decât prin aceea că noi facem precum „tălâmbul din fundul clasei”, care nu vrea să deranjeze pe nimeni și este dispus să accepte orice. Totodată, reputatul gazetar atrage atenția că pandemia și vaccinarea sunt două domenii de maxim interes pentru grupările mafiote din România, care au făcut, în numele luptei cu virusul, nenumărate achiziții îndoielnice, dar imposibil de pus la îndoială. Pentru că cei care îndrăznesc să mai pună întrebări legate de această dictatură sunt imediat calificați drept „teroriști” și se cere desființarea drepturilor omului în cazul lor, în special a libertății de exprimare, afirmă publicistul, care a fost deja cenzurat recent pe YouTube. Tot el se întreabă într-un clip sugestiv de azi: CUM AM AJUNS AICI?

 
În jurnalul său video de duminică, Ion Cristoiu își face timp să taxeze derapajul premierului Florin Cîțu, întrecut din urmă de fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, de a-i califica pe cei care refuză vaccinarea Covid - aproximativ jumătate din populația României - drept „teroriști” sau „naziști”. Gazetarul presimte în asemenea ieșiri autoritare semnele instaurării unei „dictaturi de dreapta”, însă avertizează că „pe întreaga planetă, împotriva interdicțiilor e o borboroseală care va da în clocot”. Cazul Germaniei, unde cetățeni din toate orașele mari ieșiseră să protesteze în ajun, nu poate decât să confirme această fierbere care ar putea să se generalizeze.
 
„Din punct de vedere social-politic, în România nu se întâmplă nimic și, ca să închei, românii vor fi ultimii oameni de pe planetă care nu se vor întreba niciodată dacă vaccinul are problemă, vor accepta certificatul ăla, vor accepta toată această dictatură  - că este o dictatură care bate la urechi -, pentru că aia, povestea cu extremiștii, cu teroriștii, oricând ne putem trezi că Guvernul Cîțu-Mîțu, sub conducerea marii coaliții a lui Târța-Pârța, poate să limiteze niște drepturi ale omului, libertatea de exprimare, deoarece, dacă suntem teroriști cei care punem la îndoială, cei care ne întrebăm, atunci sigur că noi trebuie să fim tratați ca niște teroriști!”, este concluzia amară pe care o trage Ion Cristoiu, care a lucrat ca gazetar timp de trei decenii înainte de 1989 și încă peste 3 decenii în postdecembrism, fiind un fin cunoscător al „semnelor vremurilor”.
 
 
În emisiunea „Jurnalul meu video” de vineri, Ion Cristoiu vorbește despre „scandalul AstraZeneca” din Europa și atitudinea Bucureștiului, care se face că plouă și o dă înainte cu vaccinarea.

„Ultimele zile au fost marcate de ceea ce s-a numit „scandalul AstraZeneca”, este un vaccin cumpărat de Uniunea Europeană pe banii noștri, că doar nu l-a cumpărat pe banii lui Ursula și ai lui Merkel. În unele țări din Uniunea Europeană, ăsta s-a dovedit foarte periculos, în sensul că are ceva cu coagularea.
 
În Italia a murit cineva, imediat italienii au anunțat că mai așteaptă, bulgarii au anuțat că nu mai vor să primească până când nu știm dacă e bun sau nu, și alte țări. A venit și în România acest vaccin. În România s-au vaccinat, a murit un om la Gorj și autoritățile s-au năpustit să spună nu, nu, nu! Dacă ați observat, suntem singura țară care, în momentul în care celelalte au anunțat că sunt probleme, a zis „nu, d-le, la noi nu sunt probleme, nu, nu, nu!”. De ce am făcut asta? Pentru că noi suntem căcăcioși, pentru că (ăștia) în frunte cu Klaus Iohannis au făcut din poporul ăsta un popor de babuini care (se teme ca) nu cumva să se supere Uniunea Europeană!
 
Recent, patru premieri, inclusiv cel al Bulgariei, au scris o scrisoare Uniunii Europene în legătură cu distribuirea vaccinurilor. Noi avem probleme cu primirea lor. Ați văzut la noi pe cineva zicând (ceva)? Băi, nu se poate! În momentul în care multe țări sunt nemulțumite de ritmul primirii vaccinurilor de la Uniunea Europeană, altele întreabă care sunt contractele pe care le-a făcut Uniunea Europeană, acuma a venit scandalul cu AstraZeneca, deci foarte multe țări, și bulgarii, au zis: nu-l mai primim până când nu vedem ce se întâmplă, că e vorba de cetățenii noștri!
 
La noi poate să moară un milion de oameni (din cauza vaccinului), că de la Iohannis până la Lică-Vasilică ăsta, Valeriu Gheorghiță, ăsta Rujatu' - n-am înțeles niciodată ce caută Armata în vaccinare și de ce nu avem Ministerul Sănătății, că noi nu l-am votat pe Lică-Vasilică și nici pe Ciucă-Lucă, noi am votat partide politice la guvernare! - nu ar face gălăgie unul!
 
Noi suntem elevul din ultima bancă, care este un tăntălău, un idiot, un urecheat și care zice „nu-nu-nu, eu nu (mă opun), eu sunt de-acord, faceți-mi orice!”. Noi suntem, România, țara din fundul clasei - tăntălăul, nătângul, nerodul, tălâmbul, care (face) „eu nu, doamna profesoară, eu sunt cuminte, eu nu zic așa (ca ceilalți)”... Noi suntem cea mai cuminte țară din imperiu”, a concluzionat vineri Ion Cristoiu.  
 

Cu o zi înainte, el se referise la o altă temă sensibilă, anume cheltuirea discreționară a banului public în numele luptei cu virusul, afacere care i-a îmbogățit pe cei aflați la comanda acțiunii. De aceea, pandemia și vaccinarea sunt două domenii de maxim interes pentru grupările mafiote din România. 

„Cred, sunt convins că toată exagerarea cu pandemia a fost, ca și în cazul crimelor comunismului, o manipulare a opiniei publice în așa fel încât tu să nu zici „mă, dar de ce ați luat voi MĂȘTI de-acolo și nu de dincolo”? S-a creat așa imaginea unui pericol, a unui sfârșit de lume... Și dacă e sfârșit de lume, atunci nu te mai puteai întreba „dar de ce ați cumpărat voi 115 milioane de măști, cu cât și unde sunt?”  Dar cum să pui întrebarea asta, când măștile ne apără de pandemie și trebuie să plătim oricât? PLEXIGLASUL, mai țineți minte? Când s-a dat drumul la școli, înainte de închidere, au zis că trebuie să fie (pupitrele -n.r.) separate. Ce afacere, îți dai seama că niște șmecheri au zis: facem, comandăm plexiglas și, în același timp, îl luăm cu orice preț. Acuma a venit ministrul ăsta și nu mai e plexiglasul... L-au cumpărat? L-au cumpărat!

Și hai să vedem acuma VACCINAREA! Ce s-a întâmplat la vaccinare? Nu întâmplător i-au dat-o lui Gheorghiță. Normal era să-i dea ministrului Sănătății. I-au dat-o lui Valeriu Gheorghiță că ăsta e de-al lor și ascultă. Vlad Voiculescu nu-i de-al lor, o fi având și el ceva, dar nu-i de-al lor. Și, atunci, mafia din politică și din servicii, care scoate din vaccinare, că vaccinarea e și mai mare afacere: seringi de unică folosință etc. Întrebare: poate d-l Cîțu să-mi spună de la cine au fost cumpărate și la ce preț, a fost un preț mai mic sau mai mare? Nu! Seringi, vă imaginați, milioane! Vată, de unde vată, de la cine?

Eu așa aș face: în locul lui Ciolacu, aș spune în felul următor: d-le, noi nu mai intrăm în Parlament, plecăm din Parlament, boicotăm dacă premierul nu vine cu un raport detaliat în legătură cu pandemia. Vaccinare, vată, măști, tablete, plexiglas, dezinfectant, testele...

Ne spune d-l Câmpeanu - și s-a confirmat - că d-l Raed Arafat a achiziționat pentru școli un milion de teste și ne-a spus d-l Câmpeanu că până atunci se făcuseră făcut numai 400. De ce s-au făcut numai 400? Pentru că școlile nu au cine să facă testele, pentru că trebuie să ai medic sau asistentă. Întrebare: de unde le-a achiziționat d-l Raed Arafat și cât au costat? Și veți vedea, veți descoperi una dintre cele mai mari afaceri mafiote, afacerea numită „vaccinarea”! Nu știm nimic, o serie întreagă de lucruri. (...)

Deci vaccinarea, ca și pandemia a fost și este una dintre cele mai mari afaceri mafiote din istoria Românei, deoarece e vorba de sănătate. Dacă ați observat, la pandemie era Apocalipsa. Acuma, vaccinarea este Învierea. Lumea de abia așteaptă să se ducă. Nu, nu puneți întrebări!”, a punctat joi ziaristul Ion Cristoiu.
 
 
Mai multe materiale din aceeași serie puteți urmări pe Cristoiu Blog!