ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Jurnalistul Ion Cristoiu nu mai crede în datele prezentate de Poliție în cazul de la Caracal, demontând, cu argumente, teoriile aruncate pe piață în ultimele săptămâni. Într-un text publicat pe blogul său intitulat ”Diversiunea Monstrul cu butoiul”, jurnalistul face o radiografie a modului în care, odată cu încercările presei de a descâlci ghemul minciunilor și inadvertențelor în acest caz, s-a declanșat și o campanie de discreditare a celor care se îndoiesc de versiunea prezentată de autorități. O campanie prin care se încearcă acreditarea ideii că toți cei care nu dau doi bani pe teoriile oficiale sunt mânați în luptă de „propaganda rusă”. ”N-avem voie nici să ne gândim la Deveselu?”, se întreabă retoric Ion Cristoiu, care consideră că „sunt multe posibilități ca Afacerea să aibă legătură cu Deveselu”. 

„Infecta campanie de discreditare a celor care pun la îndoială versiunea oficială în Cazul Caracal are drept unul dintre punctele principale acuzația că astfel se seamănă neîncredere în opinia publică față de instituțiile statului nostru de drept, care instituții au nevoie ca de aer de convingerea cetățeanului că se dau de ceasul morții pentru a-i garanta lui, cetățeanului, siguranța vieții bla. bla. bla. Acuzația nu e deloc nouă. 

Locul propagandei imperialiste l-a luat propaganda rusă.
Te întrebi uneori de ce abia se ține pe picioare în plină zi Jean-Claude Juncker? Faci jocul propagandei ruse. Și dacă mai ai și ghinionul ca spunerea sa să fie preluată și lăudată (așa cum făcea pe vremuri Europa Liberă cu tot ce era cîrteală antisocialistă) de vreun site declarat rusesc (precizez, declarat, deoarece adevăratele site-uri rusești sînt sub acoperire de site-uri pro-occindentale) imediat ești ghilotinat ca agent de influență al Rusiei.

Trucul ăsta mizer e folosit și în discreditarea celor care pun la îndoială versiunea oficială privind Cazul Caracal. Ferească Dumnezeu să zici și tu acolo că s-ar putea ca afacerea să aibă legătură cu Deveselu!

La Antiterorism există o sumă de cuvinte care rostite într-o interceptare declanșează imediat alarma.

Ai zis „Am o bombă pentru tine, ea te iubește?” O întreagă mașinărie tresare automat la cuvîntul bombă.

Așa și cu cuvîntul Deveselu. Ajunge să-l pronunți întîmplător, ca de exemplu, să zici nu departe de Caracal e Deveselu, că imediat moderatorul din fața ta se albește la față și cere publicitate, camerele de luat vederi se întunecă, cei din Regie leșină, bombardați de SMS-uri gen Opriți-l! și o armată de caporali de presă tresare gata să-ți ardă cîteva bulane pe spinare”.

Textul integral AICI.