Analistul Ion Cristoiu susține că rechemarea lui George Maior din SUA poate să arate un interes pe care șeful statului îl are de a-și numi un apropiat în postul de ambasador. Jurnalistul neagă vreun scenariu care să vizeze PSD-ul prin rechemarea lui Maior.
 
Ion Cristoiu a comentat pentru Mediafax situația generată de anunțul președintelui Klaus Iohannis, într-o discuție informală cu presa, potrivit căruia îl va schimba pe George Maior din funcția de ambasador al României în SUA. Jurnalistul a negat însă un posibil scenariu care să vizeze rechemarea lui Maior pentru ca acesta să se îndrepte către PSD.
 
"Probabil că are și el un interes să scape de Maior, dar nu pentru că ar avea o antipatie, ci pentru că vrea, într-adevăr, să-și pună un om de-al lui. Deocamdată eu nu am văzut în acest răspuns vreo decizie luată. Când politicienii încep să spună că vom evalua, atunci probabil e sigur că nu se întâmplă nimic. Dacă vrei să-l rechemi pe Maior, nu trebuie să-l reevaluezi. Din punct de vedere al puterii Klaus Iohannis are totul. Are și Ministerul de Externe, are și premierul, nici nu se pune problema să evalueze. Evaluează ce? Se așază așa la masa și se gândește: ”ce fac, să-l rechem sau să nu-l rechem?” Evaluarea e făcută din mers. Probabil că a răspuns unei întrebări și nici el nu s-a decis ce face cu George Maior”, a afirmat jurnalistul.
În opinia sa, nici scenariul că George Maior va fi rechemat pentru a prelua PSD nu stă în picioare deoarece Klaus Iohannis nu ar face un astfel de bine partidului condus de Marcel Ciolacu pentru că nu are niciun interes.

"Nu văd de ce trebuie să-l recheme pe Maior, câtă vreme Marcel Ciolacu este omul lui. Nu văd de ce trebuie să aducă pe cineva ca să-i dea partidul. După părerea mea, ar face un bine partidului. Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis să facă un bine PSD-ului. George Maior e, totuși, o personalitate. El are nevoie de Marcel Ciolacu, se discută și de Vasile Dâncu. Dacă ați observat, se repetă anul acesta, istoria și din 2004 și din 2009, adică în primul an al unui președinte foarte puternic, la PSD vine cineva care joacă tontoroiul așa cum îi spune dl. președinte. El nu are niciun interes să vină George Maior. El are o imagine, e ambasador la Washington, e om de stânga, nu văd de ce ar face Iohannis un bine PSD-ului și, în plus, nu văd de ce l-ar schimba pe dl. Ciolacu, care ați văzut că deja a anunțat că ”ar candida dacă…” Până acum a zis că nu, acuma, deocamdată ”ar” – începe cu ”ar”. Dacă spune ”ar candida dacă” – atunci sigur candidează”, a explicat analistul politic.