Jurnalistul Ion Cristoiu susține că interviul acordat de Laura Codruța Kovesi, sâmbătă, la Europa FM, ar fi parte dintr-o campanie de umanizare a fostei șefe a DNA, care, grație profesiei și funcției deținute, și-a creat o imagine de femeie dură. În emsiunea „Gândurile lui Cristoiu”, la Mediafax, jurnalistul remarcă faptul că toate aparițiile din ultima vreme ale fostei șefe a DNA nu  se pune accentul pe  imaginea de procuror european, iar toată această campanie de a o pune într-o altă lumină poate fi numită, susține Ion Cristoiu cu  ”dați un leu pentru «Ateneul numirii lui Kovesi»”.

„Mesajul de astăzi face parte dintr-o campanie de imagine începută din seara în care ea s-a văicărit la mai multe televiziuni că a fost citată la secția specială. Și anume, imaginea unei luptătoare, a unei femei (punându-se accent pe fragilitate, emoție), o campanie de imagine menită a contracara imaginea creată de adversari, de femeie dură, în stare de orice mizerie, orice abuz. Surprinzător că în ultima vreme, în aparițiile publice, Laura Codruța Kovesi nu se preocupă de imaginea de procuror european. Normal era ca interviul să fie despre procuror european, corupție la nivel european, fondurile europene- care slăbesc puterea Uniunii, ori pentru victoria sa și pentru a fi desemnată nu văd ce rol ar avea campania de umanizare din România”, a declarat jurnalistul Ion Cristoiu, referitor interviul de sâmbătă al Laurei Codruța Kovesi.
 
„E ceva straniu și care pe mine mă face să mă întreb ce se urmărește. Avem o campanie pentru a ajunge procuror european, campanie în care s-a vârât ca musca în lapte PNL, greșeala impardonabilă pentru că Laura Codruța Kovesi este #rezist, tefelistă, ori pentru electoratul care sprijină mișcările de stradă PNL e perceput ca un partid de corupți. E greu de presupus că un electorat radical să uite că Orban a fost trimis în judecată de DNA-ul lui Kovesi. Acest electorat a fost convins că Orban e un politician corupt, chiar și după achitare, dat fiind faptul că este un electorat radical, acesta a fost convins că e un aranjament să îl salveze. Și atunci avem această campanie dați un leu pentru «Ateneul numirii lui Kovesi».
 
„Povestea venirii și a unui episod este episodul Juanita, ca în telenovele, revenirii la aeroport, dacă ați observat sunt următoarele note ale venirii. Ea este o femeie simplă, nu vine, nu are nici însoțitor, nici SSP-iști, vine ca un simplu cetățean. În alte imagini eu am văzut, are și o valiză de 2 lei, eu am una mai bună, deși nu am fost, nu voi fi procuror general, procurorul UE, din asta de plastic aproape. (…)

În această realitate de Harap-Alb feminin, a apărut o luptătoare… Jeanne d’Arc, Ana Ipătescu, cum vreți, o luptătoare, care e femeie, nu, femeia fragilă, mă rog, o întreagă imagistică. Ea s-a luptat aici pe teritoriul României cu balaurul, balaurul corupției. (…)

Și a accesat cum accesează o româncă de la Fălticeni, dacă știe, ajutată de alții, un loc de muncă în Italia și ea s-a dus și iată că a învins. Asta este povestea. Acum, să nu mă întrebați dacă e adevărat. Nu e adevărat, ca orice poveste în lumea contemporană, este o poveste. O poveste electorală și pentru mine rămâne o enigmă de ce este nevoie de povestea asta? Pentru că dacă s-a decis ca ea să fie procuror european, nu e nevoie de nici o poveste, că hai să fim serioși că ați văzut și dumneavoastră cum s-a desfășurat votul, a intrat cine a vrut, știm, dacă Germania a decis. Dacă s-a decis că e altcineva, nu știu procurorul francez, atunci iar este inutil. Atenție toată povestea asta este pentru români”, a declarat jurnalistul în emisiunea "Gândurile lui Cristoiu”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews