Jurnalistul Ion Cristoiu susține că motivele pentru care președintele Klaus Iohannis a amânat organizarea ceremoniei solemne în cadrul căreia anul 2019 urma să fie declarat „Anul omagierii victimelor comunismului” sunt tot unele electorale și consideră drept penibilă justificarea șefului statului, scrie Mediafax.
 
„Motivele sunt tot electorale pentru că, inițial, această ”paranghelie” – așa îi spun eu – era programată pe 20 mai pentru ca să fie în campania electorală. Sigur, a venit o justificare de-a dreptul penibilă a președintelui, că pe 20 mai se împlinesc 29 de ani de la primele alegeri, libere – zice el. Și atunci a fost pusă ca o acțiune electorală pe de o parte pentru a contracara acuzațiile că l-a sprijinit pe Augustin Lazăr în supraviețuirea în fruntea Parchetului după scandalul cu deținuții politici și pe de altă parte pentru ca să transforme acești 30 de ani pe care Klaus Iohannis - cred că voia să-i facă în continuare ca o trecere în revistă a victimelor comunismului și a abuzurilor comunismului - era un bun prilej, așa a fost gândit, ca să mai atace iar PSD-ul, pe Liviu Dragnea, cu acele slogane ”ciuma roșie”, slogane folosite și de liderii PNL în campania pentru europarlamentare", a declarat, pentru MEDIAFAX, jurnalistul Ion Cristoiu.

Ziaristul susține că președintele Klaus Iohannis și-a dat seama că evenimentul ar putea fi un fiasco după ce asociațiile de revoluționari au reacționat și i-au solicitat amânarea. „După părerea mea, este un fiasco și continuarea acestei teze absurde potrivit căreia anul 2019 este anul recunoștinței si 2019 trebuie să fie anul aniversării cu pompă a Revoluției din 1989".

Jurnalistul Ion Cristoiu anunță că este contra inițiativei de a comemora Revoluția română pe 22 decembrie, având în vedere că și Guvernul a anunțat că va lansa pe 6 iunie un program similar dedicat aniversării a 30 de ani de la Revoluție.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews