ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu afirmă că planul Guvernului de relansare economică este un manifest electoral, a cărui lansare nu este deloc în concordanță cu atmosfera de Apocalipsă întreținută de autorități cu ajutorul cioclilor apocaliptici și a presei miluite, anunță MEDIAFAX.

Ion Cristoiu spune că locul ales de Guvern pentru prezentarea planului de relansare economică – Clubul Diplomatic din București- este de fapt un restaurant unde au loc nunți, botezuri și grătare, motiv pentru care acolo nu va avea loc o manifestare politică, ci o paranghelie electorală. 

„Anunțul de presă despre planul economic al Guvernului vorbește despre eveniment de prezentare. În grădina Clubului Diplomatic, care este un restaurant, va avea loc o paranghelie. Fiecare ministru va prezenta o parte din planul economic. Bănuiesc că va fi pe o scenă. S-au gîndit că dacă făceau conferință de presă, jurnaliștii puneau întrebări. Este o paranghelie electorală. Are loc în grădină, unde au loc de obicei nunțile, și e costisitor. Vom avea un spectacol de culori, nu o manifestare politică. Se pariază pe faptul că opinia publică va spune< iată ce manifestare ieșită din comun>”, a declarat jurnalistul.


Ion Cristoiu susține că evenimentul de prezentare a planului de relansare economică este un paradox prin raportare la situația prezentată în aceste zile de Guvern.

„Pe de o parte, Guvernul, prin cioclii apocaliptici, spune că nu se poate trece la noi relaxări. Nu poți să faci o paranghelie electorală, să lansezi măreț un plan de relansare economică când atmosfera e de închidere în case, de lockdown. Ceva e în neregulă. Atmosfera de Apocalipsă creată nu se pupă cu atmosfera de relansare economică. Planul presupune revenirea la normal și nu se știe când revenim la normal. După cum a anunțat dl. Orban, le trebuie o lună să aprobe actele normative pentru planul de relansare economică. Dacă nu ieșim din starea de alertă, nu revenim la normal, nu putem vorbi despre relansare economică”, a atras atenția jurnalistul.

În opinia sa, planul Guvernului se aseamănă cu planurile pe cinci ani de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu când după 5 ani de promisiuni mărețe pe hârtie, în realitate era mai puțin salam în magazine.

„Planul Guvernului de relansare economică este un manifest electoral. Nu vom mai avea loc de autostrăzi. Va fi autostradă lângă autostradă. Planul de relansare economică seamănă cu cincinalele de pe vremea lui Ceaușescu. Alea cincinale, când le citeai ziceai că o să avem aripi de înger, iar după cinci ani aveam mai puțin salam sau pui în magazine. Așa și dincoace: se întinde pe 5-6 ani și prevede autostrăzi, spitale, regionale. Încă o dată, paranghelie electorală. În campania electorală, fiecare promite. Un plan e cu atât mai nerealizabil cu cât cifrele sunt mai grandioase. Întotdeauna viitorul este un teritoriu comun pentru orice făgăduială, pentru orice minciună. Harta aia autostrăzii o știu de vreo 30 de ani. Fiecare Guvern când vine, o dă””, a susținut publicistul.

Mai mult, Ion Cristoiu compară acest plan cu comunismul care era pe hârtie, în viitor, dar nu și în realitate și spune că PNL ar trebui să câștige alegerile cu 80% pentru a avea majoritate absoltuă în Parlament și să realizeze ce și-a propus.

„Dacă în acest plan erau lucruri mai mici, ele erau ușor verificabile. Dacă spuneau că fac un metru din autostradă, îi credeam. Nu, țara e brăzdată de autostrăzi, de tuneluri, de metrou, e foarte frumos, numai că asta are loc în viitor. E ca și comunismul în doctrina marxist-leninistă. Nicăieri în lume comunismul nu era o realitate. Era socialism, care, la un moment dat, avea să devină comunism (...) Va fi lansat planul . PNL ar trebui să câștige parlamentarele cu vreo 80%. Dacă PNL nu câștigă majoritatea absolută în Parlament, din planul acesta nu va rămâne nici măcar amintirea acestei paranghelii transmise în direct de toate televiziunile”, a mai spus jurnalistul.